Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dingen om te doen in de zomer in Utrecht

De zomer is in volle gang en de komende maanden verblijdt de zon ons - hopelijk - met al haar positieve effecten. Een periode waarin iedereen weer naar buiten komt en de wereld weer een klein beetje mooier en vrolijker lijkt. Wat kun je doen tijdens dit lekkere weer?

Picknicken in het park

Als het weer het even toelaat, en dat doet het al de laatste dagen, kan je heerlijk met vrienden gaan picknicken in één van de parken die Utrecht rijk is. Zo kan je bijvoorbeeld gaan genieten in het Juliana park, het Griftpark, Park Lepelenburg of het Wilhelmina park. Utrecht heeft ook wat meer kleinschaligere plekjes om te gaan picknicken. Zo heb je het gevoel dat je even aan de stad ontsnapt en je jezelf in een prachtige natuuromgeving bevindt. Wil je echt even uit de stad zijn? Dan zijn er prachtige plassen rondom Utrecht. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door Oud Zuilen, wat de moeite waard is, richting de Kleine Plas of de Maarsseveensche Plassen.

Wandelen

Je wilt natuurlijk niets anders dan de zomer buiten doorbrengen. Om optimaal van de natuur te kunnen genieten, kan je naar de prachtige natuurgebieden gaan die Utrecht rijk is. Er zijn tal van wandelroutes, ook genoeg die vanuit het centrum te bezoeken zijn. Wil je er echt een dagje van maken? Dan zou je naar de Utrechtse Heuvelrug kunnen. Hier staan veel wandelroutes uitgepland. Ook zou je naar de Soesterduinen kunnen gaan. Utrecht bevat zoveel mooie plekken om heerlijk tot rust te komen. 

Kledingkast opruimen

Sommige mensen, zoals ik, houden hier enorm van: je kledingkast opruimen en seizoensproof maken. De zomervakantie is hét moment om je garderobe eens flink uit te zoeken.  Misschien heb je ergens achterin je kast nog wel frisse, luchtige kleding met vrolijke kleuren liggen die je helemaal was vergeten. Het kost je wel een middag, maar dan heb je ook wat. 

Wil je graag planten in je studentenkamer, maar weet je niet zo goed welke? Lees dan onze 'Groen moet je doen'-blog!

Grote schoonmaak

Als je dan toch bezig bent met je kledingkast, dan kan je meteen je hele studentenkamer of -huis een grote schoonmaakbeurt geven toch? Pak alles eens grondig aan, want dat verdien jij én je huis. Zo creeër je rust en ruimte in je hoofd en kan je straks met een fijn gevoel aan het nieuwe studiejaar beginnen. Haal verse bloemen en planten in huis en zorg dat je van jouw huis een fijn en knus plekje maakt. Wees kritisch en doe dingen weg die je al jaren hebt staan, maar ze niet gebruikt. Misschien kunnen andere mensen hier nog wel van genieten en geef je de spullen toch een tweede leven. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.