Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Dingen om te doen als je ouders je komen bezoeken!

Je hebt eindelijk weer eens afgesproken om je ouders te zien en in een dolle bui heb je ze uitgenodigd voor een kopje koffie in je eigen huis. "Kunnen jullie mijn huisje ook eindelijk een keer zien" zei je nog lachend. Maar tijdens een laatste rondje door het huis kom je tot de schokkende ontdekking dat je huisgenoot weer zijn huistaak niet heeft gedaan. Ook de kratten bier en flessen drank zijn nog niet ingeleverd en je moeder zou een spontane hartverzakking krijgen als ze de keuken ziet. Misschien toch maar iets buiten de deur doen... De volgende activiteiten zijn niet alleen heel geschikt om met je ouders te doen, de kans is zelfs groot dat je ouders tijdens de volgende familieverjaardag opscheppen over hun volwassen kind in die grote stad.

DOMunder

Ik hoor je denken, de Domtoren heb ik toch allang gezien. Maar ben je ook wel eens onder de Dom geweest? Een gave ondergrondse route recht onder het Domplein door neemt je 2000 jaar mee terug in de tijd. De route brengt je langs allerlei archeologische vondsten en beantwoordt vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Waarom was Utrecht in de middeleeuwen het centrum van Nederland? En hoe was het om in Utrecht te zijn toen een allesverwoestende tornado het middenstuk van de Dom Kathedraal verwoestte? De tour duurt ongeveer 75 minuten en kost maar €11,- per persoon. Al zullen je ouders ongetwijfeld bereid zijn om dit educatieve uitje te bekostigen..

Wandelen in Rhijnauwen

Wat is nou een beter een beter moment om je ouders weer eens écht te spreken dan tijdens een idyllische wandeling door de bossen van Rhijnauwen. Vanaf Theehuis, en tevens pannekoekenhuis, Rhijnauwen zijn drie prachtige wandelingen van 1, 3 en 5 kilometer uitgestippeld die je over de landgoederen Rhijnauwen, Oud-Amelisweerd en Nieuw-Amelisweerd voeren. De perfecte gelegenheid voor jou en je ouders om eens lekker uit te waaien en vervolgens tot rust te komen met een kop thee en een pannekoek. Na zo'n verantwoordelijke en gezellige activiteit is beslist een goed moment om eens over dat nieuwe telefoonabonnement te beginnen. 

Museum Speelklok

Als je best wat cultureels wil gaan doen, maar niet twee uur lang semigeïnteresseerd wil kijken naar vijftien verschillende varianten om een Bijbelverhaal te schilderen, dan is het Museum Speelklok op de Steenweg 6 de perfecte oplossing. Het museum laat je de eeuwenoude geschiedenis zien van zelfspelende instrumenten. Vroeger hadden zelf de rijkste mensen nog geen laptop of CD speler en luisterden naar de muziek van zelfspelende instrumenten. Van enorme carillonklokken tot kleine speeldoosjes, ze hebben het allemaal. Elk halfuur worden er rondleidingen gegeven en in combinatie met je CJP pas betaal je slechts €7,-. Toch weer eens wat anders dan altijd die schilderijen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.