Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Deze musthaves moet je hebben als student!

Als jij afgelopen zomer bent begonnen aan een nieuwe studie, dan heb je inmiddels wel een beetje door hoe het eraan toe gaat op de hogeschool of uni. Je weet waarschijnlijk ook hoeveel kopjes koffie je 's ochtends nodig hebt om te kunnen functioneren en waar in het gebouw je de lekkerste koffie kan halen. Maar als ervaren studenten hebben wij aanvullende tips die jouw leven beter gaan maken. Benieuwd? Je leest ze hieronder!

Handmatig aantekeningen maken

Je kent het vast: je zit bij een college en het is zo saai dat je volledig uitzoomt. Niet zo handig om die info te missen voor het tentamen binnenkort. Wat ons betreft is handmatig aantekeningen maken the way to go. Scoor een groot schrift, het is namelijk fijn om zoveel mogelijk info op één bladzijde te kunnen zetten. Ga voor een schrift zonder ringband, want dat zit altijd in de weg. En dan het belangrijkste is natuurlijk een pen die heerlijk schrijft! Mooie luxe pennen bestellen om irritaties rondom snel lege pennen te voorkomen. Onze favoriet? De Parker pen!

Externe harde schijf

Veel studenten maken gebruik van de cloud om hun werk in op te slaan en daar is niks mis mee. Maar wat als thuis het internet er een paar dagen uit ligt, of wanneer de wi-fi op school slecht is? Dan kan je even niet zoveel werk verrichten. Daarom raden wij aan om een externe harde schijf te kopen. Deze zijn tegenwoordig zo klein als een smartphone, dus daar heb je geen last van als je die in je tas gooit. Zorg ervoor dat je wekelijks even de belangrijkste bestanden overzet naar die schijf. En ben je bezig met een belangrijk verslag of zelfs je scriptie? Dan zorg je er vanzelfsprekend voor dat je een aantal keer per dag de nieuwste versie zowel in de cloud als op de externe schijf zet. Niets zo erg om al je harde werk te verliezen, geloof ons maar.. We've been there

Powerbank

Niets is zo irritant als een lege telefoon als je nog een lange tijd in de collegebanken moet zitten. Schaf daarom een powerbank aan. Die laad je één keer op, waarna je vervolgens meerdere keren je telefoon volledig kan opladen. Mega handig!

Spullen voor op kamers

Woon jij op kamers? Dan zijn er voor jou als student ook wat spullen die jij aan kan schaffen om het studentenleven makkelijker te maken.

Grill ijzer

Of je woont in een studentenhuis met een smerige keuken, of in een kleine studio met een mini keuken: een grill ijzer is een fantastisch ding! Je maakt hierin heerlijke tosti's, maar ook burgers, quesadilla's en american pancakes maak jij in een handomdraai. Geen gedoe met verschillende apparatuur en pannen, alles kan in dit grill ijzer. Let er wel op dat je gaat voor een grill ijzer met uitneembare grillplaten, dat is namelijk veel makkelijker schoonmaken!

Thermoskan

Een thermoskan klinkt als iets voor oude mensen, maar een thermoskan is onmisbaar als student. Koffie buiten de deur kan aardig duur zijn, dus met een thermoskan neem je gemakkelijk genoeg koffie voor de hele dag mee! Maar ook soepjes kun je meenemen, heerlijk om tijdens het studeren op een koude dag in de bibliotheek te eten, toch?

Losse vriezer

Veel studentenhuizen hebben een koelkast met een klein vriesvak en dat terwijl een vriezer zo handig is! Schaf daarom een tafelmodel vriezer aan. Maak regelmatig een grote batch stamppot, pastasaus of lasagne. Je vriest het per portie in zodat je na een lange dag in de collegebanken gezeten te hebben gauw een verse maaltijd kan eten. Daarnaast gooi je de vriezer natuurlijk vol met brood, magnums en genoeg ijsklontjes voor in de cocktails. Mmm!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.