Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Deze meubels zijn onmisbaar in een studentenkamer!

Je hebt na lang zoeken eindelijk een studentenkamer kunnen bemachtigen. Yes, gefeliciteerd! Nu is het tijd om spullen te shoppen zodat jij je gauw helemaal thuis voelt in je nieuwe stekkie. Maar ga niet zomaar allemaal leuke meubels kopen, want omdat de ruimte vaak beperkt is in een studentenkamer moet je slim shoppen. Wij vertellen je welke meubels onmisbaar zijn in een studentenkamer!

Bed kopen

Een bed is meer dan een plek waar je slaapt. Het is het middelpunt van je kamertje, maar ook het grootste meubel. Daaronder is allemaal loze ruimte, dus dat moet je handig gebruiken! Met een klein budget kun je een bed kopen bij vidaxl. Ga absoluut voor een bed met lades eronder. Daar kan je superveel spullen kwijt en dat is precies wat je nodig hebt in een kleine studentenkamer. Spullen die je bijna nooit nodig hebt doe je in de lades aan de muurkant, de overige lades kan je natuurlijk gewoon gebruiken voor je dagelijkse spullen. 

Tip: bij IKEA koop je tegen kleine prijsjes allemaal opbergdozen. Daarmee zorg je ervoor dat die lades niet één grote puinhoop worden.

Tafel en stoelen

Met een beetje geluk heb je plek voor een tafel met wat stoelen in jouw studentenkamer. Een tafel om aan te eten, te studeren, om beerpong op te spelen en avondjes kletsen met je beste vrienden. Als je echt weinig ruimte heb kan je gaan voor een uitklaptafel. Die zijn heel klein als ze zijn ingeklapt en staan dan dus niet in de weg. Als je goedkope eetkamerstoelen gaat scoren, let dan ook even of ze makkelijk op te stapelen zijn. Zo zet je ze makkelijker aan de kant als je ruimte nodig hebt. Of ga juist voor luxe stoelen die je kan gebruiken als vervanger van een klein bankje, als je daar geen plek voor hebt.

Rolkarretje

Hét meubelstuk dat iedereen nodig heeft maar niet weet: een verrijdbaar kastje. Je kan dit gebruiken voor letterlijk alles. Je bergt er schoonmaakspullen in op, gebruikt het voor make-up en haaraccessoires of als opbergplek van keukenapparatuur of hobby spullen. Wat het zo makkelijk maakt is dat je 't karretje altijd uit de weg kan rollen. Maar je kan het daarnaast ook gebruiken als bijzettafeltje. Best handig zo'n multifunctioneel meubelstuk! 

Roomdivider

Heb je een grotere kamer? Dan kan je ook de ruimte opdelen in twee delen. Hiervoor kan je een roomdivider gebruiken, maar er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan gaan voor een product dat hier speciaal voor is gemaakt, zoals een kamerscherm. Maar nog veel handiger is het gebruiken van bijvoorbeeld een kledingkast! Kies voor een hoge kledingkast zodat je optimaal gebruik maakt van de hoogte, want dat zorgt weer voor extra opbergruimte. De achterkant van de kast kan je behangen met een leuk behangetje om je kamer nóg gezelliger te maken. Is jouw kamer lang en smal en wordt het erg donker als je een hoge kast in het midden van de ruimte plaatst? Dan kan je gaan voor een open vakkenkast. Schuif in sommige vakken dozen zodat je daar troep in kan gooien.

Zo, nu weet jij welke meubels je nodig hebt om een studentenkamer slim in te richten. We wensen je veel succes met klussen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.