Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Deze boodschappen heeft elke studentenkoelkast nodig

Een typische studentenkoelkast is meestal niet zo goed gevuld als de koelkast bij je ouders thuis. Boodschappen doen kost namelijk geld, tijd en moeite. Om het jezelf makkelijker te maken is het handig om altijd een aantal producten in je koelkast te hebben staan die lang houdbaar blijven. Of je een koelkast deelt met je huisgenootjes of er - eentje voor jezelf hebt- ; dit zijn de basis boodschappen die onmisbaar zijn voor in je koelkast!

Drankjes

Een lekker drankje valt natuurlijk niet te missen in je koelkast. Slim voor als je thuiskomt na een zware dag, onverwachts bezoek krijgt of gewoon zin hebt ik een goed glas wijn. Een flesje wijn of wat biertjes zijn dan ook wel een standaard studentenboodschap. Deze kun je lang bewaren en daarnaast hoeft het ook niet eens zo duur te zijn. Zelf sla ik altijd mijn slag als er een wijn of bier aanbieding is. Hetzelfde geldt voor frisdrank. Ook altijd handig en lekker om in je koelkast te hebben staan. 

Pasta pesto

Het is waarschijnlijk de meest standaard studentenmaaltijd: pasta pesto. Heel makkelijk om te maken, super goedkoop en binnen een paar minuten klaar. Ik heb standaard een pak spaghetti in mijn kast liggen en een potje pesto. Dit is heel lang houdbaar en je kan hier flink wat porties uit halen. Als je dus een avondje geen zin hebt om boodschappen te doen, kan je dit altijd klaarmaken. Je kan deze maaltijd natuurlijk ook lekker aanvullen met mozzarella en tomaatjes of met kip en groenten!

Boter, kaas en eieren

Boter, kaas en eieren zijn toch wel de basis. De boter voor op brood of in de pan. Boter is altijd handig om in je koelkast te hebben liggen. Ook kaas is altijd prettig om in te koelkast te hebben liggen en redelijk lang houdbaar. Lekker voor op je tosti, een omelet met kaas of gewoon uit het vuistje. Daarnaast zijn eieren natuurlijk onmisbaar in je koelkast. Je kan op veel verschillende manieren een lekker eitje bereiden en het werkt daarnaast ook nog super goed tegen een kater! Sla deze drie dingen in en je hebt je basis!

Fruit

Studenten eten over het algemeen niet heel gezond. Veel studenten kunnen zich wel herkennen in het regelmatig bestellen van Thuisbezorgd.nl en vette happen halen na het uitgaan. Maar er moeten natuurlijk ook wat vitamines binnenkomen. Daarom is het slim om altijd een paar stukken fruit in je koelkast te hebben liggen. Sommige stukken fruit zijn namelijk langer houdbaar als je deze in de koelkast bewaard. Appels en peren zijn 2 tot 4 weken houdbaar, kiwi’s 1 tot 3 weken en druiven een week. Sla wat fruit in, eet elke dag een stuk en je lichaam blijft blij!

Voor in de vriezer

Als je een vriezer hebt is het handig om hier nog meer boodschappen in op te slaan. Zo blijven veel producten langer houdbaar en bespaar je ook weer ruimte in je koelkast. Rauw vlees kan je bijvoorbeeld tot 12 maanden in je vriezer bewaren. Vlees is vaak in de aanbieding maar kun je niet heel lang bewaren in de koelkast. Bewaar dit dan in je vriezer voor later! Ook brood stop je daarin! Haal er elke avond uit wat je de volgende dag nodig hebt en zo kun je er een stuk langer van genieten. Daarnaast zijn oven of frituursnacks ook een goeie tip voor na een avondje stappen en dus zeker niet te missen in je vriezer! 

Benieuwd naar wat je nog meer in je vriezer kan bewaren? Dit zijn lekkere recepten die je kunt invriezen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.