Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De vroege vogels van het bedrijfsleven

‘Geen van 9-tot-5-mentaliteit’. In vacatures kom je deze eis vaak tegen, maar wat houdt het nou eigenlijk in? En bij welke beroepen is het cruciaal dat je deze 9-tot-5-mentaliteit niet hebt? Onze redactie zocht het voor je uit! 

Wie zijn deze vroege vogels?

Op het moment dat jij na het stappen met een broodje döner de nachttrein in stapt, zie je er hier en daar een paar voorbijschuiven: de bikkels die voor dag en dauw zijn opgestaan om onze economie draaiende te houden. Ze komen net onder de douche vandaan en hebben nette (en schone!) kleren aan. Maar wat doen deze vroege vogels nou zoal en welke beroepen oefenen ze uit? 

Nachtwerk in een hotel

Veel vroege vogels werken in de evenementenwereld, in de luchtvaart of in de hotellerie. Want ook al slapen de meeste hotelgasten ’s nachts, er moet altijd iemand aanwezig zijn voor als er iets gebeurt. Vandaar dat er vaak een goedgemutste receptiemedewerker voor je klaarstaat als je een hotel binnenloopt. Is dit ook wel wat voor jou? Kijk dan eens bij de opleiding Hogere Hotelschool of Internationaal Toeristisch Management van de Hogeschool Tio Utrecht. Zij bieden veel verschillende opleidingen in deze branche aan. 

Wat zijn de voordelen van werken in de toerismebranche?

  • Je staat nooit in de file: omdat je op andere tijden werkt dan de rest van Nederland, hoef je niet bang te zijn dat je twee keer per dag in dezelfde rij staat;
  • Wie ’s nachts gaat vissen, moet overdag zijn netten drogen: je hebt minder last van een weekendjetlag op zondagavond, omdat je toch al in het nachtritme zit;
  • Bonding: de band met je mede-nachtwerkers is sterker dan die met je andere collega’s. De samenwerking tussen vroege vogels is toch iets speciaals!;
  • Financieel: vergeet ook vooral niet dat je buiten de standaard kantooruren vaak meer verdient! Hier hoef je dus niet nog een nachtje over te slapen. 

Toerisme en Events iets voor jou?

Naast de hotellerie zijn er natuurlijk nog enorm veel andere plekken waar ’s nachts gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan evenementen als Sale Amsterdam, de luchtvaart, horeca. Benieuwd of werken in deze branches iets voor jou is? Ga dan eens naar de open dag van Hogeschool Tio! Hier vind je de beste opleidingen op het gebied van hotels, toerisme en events. 

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.