Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De voordelen van fietsen

Even naar je werk fietsen, naar de supermarkt, naar je vrienden of vriendinnen, naar je studentenvereniging of naar de kroeg; fietsen doen we bijna allemaal! Fietsen is tenslotte meestal veel sneller is in een stad zoals Utrecht, dan met de auto of met het openbaar vervoer. Eigenlijk heeft bijna iedere student in een studentenstad wel een fiets nodig. Maar wist je dat fietsen op een goede fiets ook nog eens heel goed voor je gezondheid is? En dat kan je vast goed gebruiken bij je misschien soms wat ongezondere studentenleven. Lees hier waarom!

Gezondheidsvoordelen van fietsen

Door regelmatig te fietsen, kan je lichamelijk en geestelijk een aantal voordelen ervaren. Zoals:

  • Je zou het misschien niet zeggen, maar je sport! Het is misschien minder zwaar dan hardlopen of naar de sportschool gaan, maar je bent wel degelijk aan het sporten. En dat terwijl je onderweg bent naar iets en je geen sportschoolanbonnement hoeft te betalen. Fietsen is dus een hele efficiënte en goedkope manier van sporten. En van sporten ervaar je voordelen zoals calorieën verbranden, sterkere spieren en minder kans op hartkwalen.
  • Weinig kans op blessures. Omdat fietsen over het algemeen minder belastend is voor je gewrichten dan bij andere sporten, heb je ook minder kans op blessures. Op blessures zit jij natuurlijk niet te wachten!
  • Relax op de fiets. Wanneer je aan het fietsen bent, kan je echt even ontspannen en alle prikkels van de dag verwerken. Dit werkt heel relaxed.
  • Bewegen in de buitenlucht zorgt voor een betere weerstand, minder kans dus om verkouden te worden!
  • Je ontwikkelt je hersenen tijdens het fietsen. Hoe dat kan? Doordat je bloed sneller stroomt, wordt er meer zuurstof naar je hersenen gebracht. Dit resulteert in een betere ontwikkeling. 

De voordelen van een goede fiets

Dat fietsen goed voor je is, is nu wel duidelijk! Maar fietsen wordt nog comfortabeler wanneer je een goede fiets hebt. Dit is waarom investeren in een goede fiets het zeker waard is:

  • Allereerst gaat een goede fiets veel langer mee. Je investeert meer, maar uiteindelijk verdien je dat zo weer terug. Een goedkopere fiets gaat niet heel lang mee bij intensief gebruik. 
  • Een goede fiets heeft betere dempingseigenschappen, waardoor je geen harde klappen maakt op de fiets. Dit voorkomt nek- of rugklachten. 
  • Een goede schakelgroep werkt veel fijner en gemakkelijker.
  • Betere wielen en banden zorgen ervoor dat je soepeler kan fietsen en het dus minder moeite kost om een langer stuk te rijden. 
  • Een zadel die zacht en hard genoeg tegelijk is, maakt het fietsen een stuk comfortabeler.

Investeren in een goede fiets is het dus waard. Wel handig om een fietsverzekering af te sluiten voor het geval dat er iets mee gebeurt. Ook in een studentenstad zoals Utrecht kun je vrij voordelig een fietsverzekering aanvragen voor jouw (elektrische) fiets. Een voorbeeld van zo'n aanbieder is Univé

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.