Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De meest fotogenieke plekjes in Utrecht

Everything for the gram! Toch? Tegenwoordig lijkt het soms wel alsof ons leven online belangrijker is dan ons leven offline. Overal maken we foto’s en snapchats van en alles dat we doen delen we met zoveel mogelijk mensen. Hoe fijn is het dan als je in één van de mooiste steden van Nederland woont? Met haar prachtige grachten, groene parken en authentieke huizen is Utrecht bijzonder en eigen. Utrecht straalt levendigheid, gezelligheid en authenticiteit uit gecombineerd met diversiteit en innovatie. Een stad vol plekjes waar je de perfecte Insta-waardige foto kan schieten. In deze blog vertel ik je waar je die kan vinden!

Binnenstad

De binnenstad van Utrecht is op zijn zachtst gezegd prachtig. De grachten die midden door de stad lopen met allerlei terrasjes ernaast, de mooie panden waar zich vele winkels en kantoren in vestigen en de Dom die overal bovenuit steekt. Loop een rondje door het centrum en je zal genoeg fotogenieke plekjes vinden. Favorieten zijn de bruggetjes over de grachten en het super fotogenieke punt bij de stadhuisbrug. Van hieruit heb je prachtig uitzicht over de grachten, op de dom en de kleurrijke huisjes.

Hoewel de Dom zelf even niet zo fotogeniek is nu hij in de steigers staat, blijft de Domtuin een waar pareltje. Een eeuwenoud en kleurrijk hofje vol bloemen en statige pilaren. Je bereikt de tuin via de straat ‘Achter de Dom’, waar de oude, zware deuren je toegang geven.

Straatjes in Tuinwijk & Wittevrouwen

Uit eigen ervaring weet ik dat je prachtige plekjes vindt door rond te struinen in verschillende wijken. Ik houd ervan om op lange zomeravonden nog even een blokje om te lopen en een ijsje te halen. Zelf woon ik in het uiterste noorden van Tuinwijk en loop dan via de straatjes in Tuinwijk door het Griftpark naar Wittevrouwen. Deze route brengt je schattige straatjes, mooie jaren 30 woningen bedekt met bloemen of klimop en verrassende pleintjes. Vergeet dus vooral je camera niet bij je volgende (avond)wandeling!

Stadsparken

Natuurlijk behoren de mooie stadsparken van Utrecht ook tot plekjes die het waard zijn om op de foto te zetten. Vooral het groene Wilhelminapark met zijn grote fontein, statige bomen en zorgeloze picknickende mensen is een fotootje waard. Daarnaast verdienen ook de singels rondom park Lepelenburg de aandacht. Prachtige groene stroken vol bloemen, gras en bomen pal naast de grachten. Hier heb je zeker genoeg mogelijkheid en ruimte om een mooie foto te maken zonder mensen die je liever niet op je achtergrond hebt staan. 

Utrecht Centraal

Wil je een gave foto maken met een modern thema of professionele uitstraling? Denk dan eens aan een shoot op Utrecht Centraal! De ruime hal en moderne uitstraling zorgen voor intrigerende plaatjes. Zorg voor een goede camera waarmee je de personen scherp maakt terwijl alle details en haastige reizigers vaag op de achtergrond verschijnen. Een heel gaaf effect waarbij de mensen op de foto super goed tot hun recht komen.

Instaproof eettentjes

Naast foto’s van mensen, dieren of plekken, staat Instagram ook vol met foto’s van fotogeniek eten. Ook Utrecht kent genoeg aantal tentjes die het bezoeken meer dan waard zijn als je een foto wil maken waar bij iedereen spontaan het water in de mond loopt. In bijvoorbeeld de Streetfood Club of het Frenchie Café zie je menig camera tevoorschijn komen voordat een gerecht wordt aangeraakt. Instaproof eten met een perfecte finishing touch!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.