Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste Utrechtse parken om te chillen

Het wordt eindelijk weer een beetje lekker weer. En daar moet je gebruik van maken! Tijd om lekker in een park in de zon te chillen. Lees hier welke Utrechts parken daar geschikt voor zijn.

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is voor veel Utrechtse studenten waarschijnlijk bekend van de fietstocht naar de Uithof. Het park ligt in de wijk Oost, tussen de stad en de Uithof in. Het is zeker de moeite waard om er een keertje van je fiets te stappen als je terugkomt van college! Het park is altijd levendig. Er zijn veel sporters en mensen die van de zon liggen te genieten. Het grote grasveld in het midden maakt het park namelijk ideaal om lekker te chillen. In het midden van het park is een restaurantje, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf te barbecueën. De Albert Heijn en de Plus zijn namelijk lekker dichtbij.

Park Oog in Al

In park Oog in Al kun je ook goed genieten van een zomers dagje. Het is een vrij groot park. Veel ruimte om je kleedje neer te leggen dus. En er is ook genoeg te doen voor de wat minder luie mensen. Er zijn hertjes te bewonderen in de dierenweide. Of vind het kind in jezelf terug in de speeltuin. Aan de rand van het park staat een Landhuis. Hier kun je terecht voor een lekker kopje koffie of een lunch.

Julianapark

Aan de Amsterdamse straatweg ligt het Julianapark. Ideaal als je in Zuilen woont! Het park is groot en heeft net als park Oog in Al een dierenweide. Ook is er een podiumheuvel, waar vaak culturele activiteiten worden georganiseerd. In tegenstelling tot bovenstaande parken, heeft het Julianapark openingstijden waarmee je rekening moet houden. Van april tot en met mei is het van 07:00 ’s ochtends tot 21:00 ’s avonds open. In de zomermaanden kun je een uurtje langer blijven zitten. Een ander belangrijk puntje om te onthouden is dat je niet mag fietsen in het park.

Ben jij bereid om wat verder te reizen voor leuke zomerse plekjes? Lees dan de blog De leukste zomerse plekjes van Nederland voor inspiratie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.