Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste uitgaansgelegenheden voor studenten in Utrecht

Als student is doordeweeks uitgaan misschien wel het leukst van allemaal. Gelukkig kun je in Utrecht iedere dag van de week feesten. Er zijn een aantal uitgaansplekken in Utrecht waar studenten tijdens de stapavonden massaal heen gaan.

Liever niet gelijk de kroeg in? Utrecht staat bekend om het winkelen. Zo is Black Friday in Utrecht enorm bekend! 

Nobelstraat

De Nobelstraat is ’s avonds een verzamelplaats van studenten. Verschillende cafés zitten er dicht bij elkaar, waardoor je makkelijk van de ene naar de andere hopt. Onder anderen ’t Pandje, Jaloezie en de Kneus zijn hier gevestigd. Een stukje verder vind je Grand Café de Vrienden. Hier zijn veel studentenacties, zoals goedkope shots op dinsdag en dobbelen op woensdag.

Chupitos

In Chupitos aan de Loeff Berchmakerstraat zijn heel wat legendarische avonden begonnen. In deze shotjesbar kun je kiezen uit een groot assortiment. De bar is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Poema

Iedere dinsdag- en donderdagavond is het studentenavond in de Poema. Op dinsdag organiseert ESN de ESN Student Night, waar je bier voor €1,90 kunt scoren. Shotjes zijn slechts €2,50. Ook op donderdag is de Poema een goedkope keuze: geen entree en meerdere shotjes voor €2. Je vindt de Poema in de Drieharingstraat.

Janskerkhof

Op het Janskerkhof zijn verschillende kroegen waar je kunt rekenen op een geslaagde avond. ’t Pakhuis is iedere woensdag tot en met zaterdagavond geopend. Als je van hitjes houdt, is dit dé place to be. In Café Hofman kun je donderdag tot en met zaterdag terecht. Iedere week zijn er nieuwe cocktailacties, zodat jij een leuke, maar goedkope avond kunt hebben. Op maandag wordt in de Woolloomooloo (de Woo) ‘Kittige Katjes’ georganiseerd. Zeker de moeite waard om een keertje heen te gaan!

’t Gras van de Buren

Vlakbij het Janskerkhof zit ’t Gras van de Buren. Waar je overdag kunt genieten van een goedkope lunch of driegangendiner, kun je ’s avonds terecht voor een lekker biertje. Doordeweeks wordt er goed geborreld en in het weekend kun je ook een dansje wagen.

Kijk voor meer leuke hotspots ook op onze pagina uitgaan in Utrecht en leuke barretjes en restaurants in Utrecht!

Tip: wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.