Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste dingen om te doen met vriendinnen in Utrecht

Op zaterdag 21 maart is het Nationale Vriendinnendag. Deze dag is negen jaar geleden in het leven geroepen door het weekblad Flair. Eigenlijk is deze dag bedoeld voor vrouwen, maar als je als man een allerbeste vriendin hebt, is deze dag ook voor jou. Het gaat erom dat jullie vriendschap gevierd wordt. Doe wat jullie het liefste doen en sta stil bij wat jullie aan elkaar waarderen. Op deze leuke plekken in Utrecht wordt het een Vriendinnendag om nooit te vergeten. 

Eet je buik rond bij een proeverij

Om jullie vriendschap te vieren, kunnen jullie het er 's avonds eens van nemen. Zijn jullie beiden dol op wijn? Ga dan voor een wijnproeverij bij bijvoorbeeld Wijnbar VINVIN of bij Rubens Proeflokaal. Zijn jullie samen toch meer van het bier? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de Drie Dorstige Herten of de Bierverteller. Proeverijen zijn ervaringen op zich. Je leert wat over je favoriete drankje en proeft verschillende smaken. Zo komen jullie er misschien eindelijk achter wat jullie gedeelde favoriete wijn is. Zijn jullie beiden niet van de bier of wijn, maar lusten jullie wel wat sterkers? Dan is er ook een whiskey proeverij bij The Malt Vault. Hiervoor moet je geen lege maag hebben, dus ga dan ergens een hapje eten vantevoren. 

Ontsnap uit een scaperoom

Zit jij in een hecht vriendinnengroepje en zijn jullie al vanaf de basis- of middelbare school onafscheidelijk? Dan is een escaperoom dé manier om jullie vriendschap te vieren. Er zitten verschillende escaperooms in Utrecht dus keuze genoeg. Tijdens een escaperoom komen jullie karakters nog meer naar boven en leren jullie elkaar nóg beter kennen. Jullie moeten samenwerken en zorgen dat jullie jezelf bevrijden uit de kamer. Dit is een erg leuke manier om samen met je vriendinnen iets actiefs te doen. Je kan achteraf veel lachen om hoe het is gegaan. Sluit de dag af met een heerlijk hapje eten. Zo hebben jullie een onvergetelijke Vriendinnendag. 

Desserts only 

Als jullie alle twee enorme zoetekauwen zijn dan is dit dé perfecte avondinvulling voor jullie Vriendinnendag. Ga naar jullie lievelingsrestaurant en bestel in plaats van een voor- en hoofdgerecht alle toetjes van de kaart. Altijd al eens willen doen toch? Jullie zullen gegarandeerd vol zitten aan het einde van de avond. Eindelijk kunnen jullie een keer alle toetjes proeven en hoeven jullie geen moeilijke beslissing te maken uit het grote aanbod. Doordat je een voor- of hoofdgerecht overslaat heb je genoeg ruimte om alle toetjes te kunnen proeven en hoef je aan het eind van de avond niet tegen je zin nog één toetje te delen met iemand, omdat je die per se wilde. Wat ook leuk is om een restaurant tocht te houden: een kroegentocht, maar dan net even anders. Bestel in ieder restaurant één of twee toetjes en vertrek dan naar het volgende restaurant. Zo hebben jullie al jullie lievelings desserts kunnen nuttigen op één avond. 

Bootje varen met vriendinnen in Utrecht

Mocht het lekker weer zijn, dan is het een erg leuke optie om een bootje te huren. Ga samen met je vriendinnen het water op. Vergeet vooral niet genoeg snacks mee te nemen en een boxje voor muziek. Vaar langs de grachten van Utrecht en geniet van onze mooie stadje. Je zit heerlijk met elkaar op de boot dus genoeg tijd om eens even bij te kletsen. 

Karaoke doen!

Schraap die keeltjes en zing de sterren van de hemel. Wie van jullie kan er het beste zingen? Misschien verschuilt er wel een verborgen talent achter één van jullie. Bij Café Ome Willem kunnen jullie genieten van een hilarische karaoke avond. Helaas kunnen we de Vriendinnendag van dit jaar nog niet terecht bij de Karaokebar Duke of Tokyo. Volgens de planning komt dit geweldige concept in het najaar van 2020 naar Utrecht. Het zal zich vestigen onder de werfkelders van de Boons Supermarkt. Tot nu toe moeten we nog even naar Amsterdam afreizen voor een fenomenale karaoke avond of natuurlijk bij onze altijd gezellige Ome Willem. 

Willen jullie er weinig poespas maken en gewoon lekker kletsen onder het genot van een lekkere wandeling. Dit zijn de fijnste plekjes in en rondom Utrecht om even te ontsnappen aan de drukke stad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.