Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste cafés in Utrecht om spelletjes te spelen

Het spelen van gezelschapsspelletjes samen is weer helemaal hot. Telefoons weg, televisie uit en echt even tijd doorbrengen met elkaar. Een paar korte (kaart)spelletjes of een spel dat de hele avond in beslag neemt, alles is mogelijk. Het kan fijn en makkelijk zijn om thuis te spelen, maar in een café met een groep vrienden maakt het nóg leuker. Bovendien zullen de meeste cafés een veel ruimer aanbod hebben dan jij zelf in de kast hebt liggen. Waar je zo’n goed gevulde kast kan vinden, geef ik je mee in deze blog. Kies een geschikte plek, bestel een lekker biertje, ga voor een uitdagend spel en je hebt gegarandeerd een gezellige avond!

Eetcafé de Poort

Op Ledig Erf vind je eetcafé de Poort. Dagelijks is De Poort geopend vanaf 10:00 uur en in het weekend vanaf 11:00 uur. Je kunt hier dan terecht voor ontbijt, lunch of diner. Het maakt dus niks uit welk moment van de dag je zin hebt om een spelletje te gaan spelen. Schuif aan, duik in de grote kast vol spellen en kies waar je op dat moment zin in hebt. Je bent hier niet alleen aan het juiste adres voor (bord)spellen, De Poort organiseert ook elke eerste maandag van de maand de PoortQuiz. Inschrijven voor de quiz kan vanaf 20:00 uur met een team van maximaal zes personen, voor drie euro per persoon.

Lebowski

Midden op het Domplein is Grand Café Lebowski gevestigd: een bijzonder café met een unieke uitstraling. Het menu staat vol met streetfood, soulfood en vooral gerechtjes om te delen. Ideaal voor tijdens een gezellige spelletjesavond. Zet de tafel vol met lekkers en geniet hiervan tijdens jullie zelf verzonnen spellen competitie. Meer fan van team quizzes? Ook dan ben je hier aan het juiste adres. Elke derde woensdag van de maand kun je meedoen aan een Pub Quiz en elke laatste woensdag van de maand aan een Muziek Bingo. Vooraf inschrijven kan via Facebook.

Springhaver

Deze leuke plek in Utrecht is meer dan alleen een filmhuis. Dagelijks is het Springhaver Theater geopend voor koffie, gebak, lunch en diner. De menukaart is gericht op seizoensgebonden en regionale producten. Een regenachtige weekenddag in het vooruitzicht? Begin je dag met een film bij Springhaver, eet een smaakvolle lunch en blijf lekker zitten met een drankje en gezellig spel. 

Café Lombok

Ook buiten het centrum vind je leuke plekken met een breed aanbod aan spelletjes. In de multiculturele wijk Lombok zit aan de Vleutenseweg Café Lombok. Op maandag en dinsdag zijn ze open vanaf 17:00 uur. Op woensdag tot en met zondag zijn de deuren vanaf 12:00 uur open en kun je ook terecht voor lunch. Ze hebben een uitgebreide drankkaart met speciaalbiertjes, wijnen en bijzondere limonades en uiteraard een goed gevulde kast met spelletjes. En dat is niet alles: op de laatste zondag van de maand neemt spellenwinkel Subcultures allerlei nieuwe, bijzondere spellen mee. Ook zorgen zij voor tekst en uitleg hierbij. Een spelletje van thuis meenemen is ook helemaal prima. Meer dan genoeg keuze dus!

Tilt

Op de hoek van het Lucasbolwerk, om de hoek van de Universiteitsbibliotheek, vind je Café Tilt. Je kunt er terecht voor een simpele maar lekkere lunch of avondmaaltijd die goed betaalbaar is. Blijf zitten, bestel een van de vele biertjes op de kaart en pak een spelletje. In het weekend is het extra gezellig bij Tilt met elke week dj’s op het menu en openingstijden tot de late uurtjes. Iedere zondagavond is het live avond. Regelmatig vinden er Jazz op Tilt! Concerten en Jazz Jam Sessions plaats. Op de laatste zondag van de maand kun je tijdens Acoustic Tilt! luisteren naar singer songwriters. Geen livemuziek? Dan kan je je eigen platen komen draaien met The Vinyl Destination. Benieuwd wat er deze week te doen is? Check dan eens de agenda.

Kloek

Bij Kloek kan je neerploffen voor een middag of avond vol bieren, kip aan het spit en een ruim aanbod spellen. Ze bieden meer dan 30 bieren uit de streek, maar ook wijnen, mixers en gin-tonics voor maar 5 euro. De menukaart is vooral gevuld met kip van het spit, maar ook hebben ze een uitgebreide borrelkaart om lekker te kunnen snacken tijdens het spelen. Meer fan van spellen bekijken? Ook dit kan! Veel dagen in de week staat er een voetbalwedstrijd aan. Neem een kijkje op de website om erachter te komen wat er deze week op de planning staat.

Broei

Je vindt er zachte banken met nog zachtere kussens, direct trade koffie, levendige planten, vegetarisch eten en… een kast vol spelletjes! Aan de Oosterkade zit Broei, een heerlijke plek waar je je meteen welkom voelt. Het eten, drinken, sfeer en de spelletjes zijn geschikt voor jong en oud. Ideale optie dus om even de deur uit te gaan en wat leuks te doen tijdens een dag oppassen.

Wil je daarna lekker thuis samen met je vrienden wat eten? Hier kun je online lekker eten bestellen in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.