Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste bossen en natuurgebieden in Utrecht

Sinds de coronacrisis is wandelen de manier om aan je beweging te komen en een frisse neus te halen. Zeker in deze gekke tijd is het een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Misschien heb je een vast rondje in de buurt van je huis, maar deze inmiddels wel gezien. Kun je wat inspiratie gebruiken voor een fijne boswandeling in en rondom Utrecht? Ik heb wat mooie plekjes voor je verzameld!

Amelisweerd & Rhijnauwen

De landgoederen Amelisweerd & Rhijnauwen vormen een uniek gebied aan de oostkant van Utrecht. De landgoederen bestaan uit bos, weide, rivier, akkers en boomgaarden en zijn tezamen ongeveer 300 hectare groot. Op de website van Amelisweerd vind je verschillende routes zoals de een monumentenroute en de kastelenroute. Je kunt deze samen met een plattegrond gratis downloaden. Op deze manier is het niet alleen een wandeling door een mooi bos en natuurgebied, maar kom je ook iets te weten over de geschiedenis van de verschillende monumentale gebouwen. Op de route ligt theehuis Rhijnauwen, een goed excuus om te genieten van een lekker drankje of een heerlijke pannenkoek. Heb je na al dat wandelen zin in een biologische lunch met versgebakken brood dan moet je bij restaurant & bakkerij de Veldkeuken zijn.

Noorderpark Ruigenhoek

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. Dit wordt ook wel de grootste achtertuin van Utrecht genoemd. Woon je in Overvecht, Maarsseveen, Westbroek of Groenekan? Dan is het op steenworp afstand. Je vindt er veel vogels, maar ook dassen, kikkers en ongelofelijk veel belangrijke insecten. Er zijn verschillende wandelroutes zoals ‘rondje Gagelbos’ (4,2 km), ‘rondje Blauwkapel’ (6,6 km), en ‘rondje Ruigenhoek’ (8 km) en ‘Trage Tocht’ (11 km). Het gebied is dagelijks toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang en is goed te bereiken met de fiets of met de auto.

Park Bloeyendael

Park Bloeyendael ligt aan de oostkant van de stad, vlakbij kantorenpark Rijnsweerd-Noord en het Provinciehuis. Het park komt aan deze naam door het gastvrije onderkomen te zijn van meer dan 60 soorten vliegen. Daarnaast zijn er meerdere waterpartijen en sloten die het onderkomen bieden aan kikkers, vissen, insecten en watervogels.

Parkbos De Haar

Een stuk minder bekend is Parkbos De Haar, dit komt door doordat het vrij recent is aangelegd. In 2015 zijn er 7000 bomen en struiken geplant en op verschillende plekken bloemmengsels ingezaaid. Door het bos slingeren wandelpaden en een fietspad. Ook vind je er fruitbomen zodat in de zomer iedereen er vruchten van kan plukken. Het park is gelegen naast Kasteel De Haar, wat ook zeker de moeite waard is om te bekijken.

Ga je liever hardlopen? Eerder hebben wij de leukste hardlooproutes van Utrecht voor je op een rijtje gezet!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.