Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste (bord)spellen voor twee spelers

Na weken van lockdown en strenge regels, is het hoog tijd om weer eens wat gezelligheid in huis te halen. Hoe kan dat beter dan met een leuk spelletje? Meestal worden (bord)spelletjes pas interessant wanneer er meerdere spelers om tafel zitten, maar er zijn ook genoeg spellen die met z'n tweeën heel leuk zijn! In deze blog zet ik een paar spellen op een rijtje die je met z'n tweeën kunt spelen!

Spellen om tegen elkaar te spelen

Ticket to Ride

Eén van de grote favorieten van velen: Ticket to Ride! Dit spel heeft vele varianten, waarvan een groot deel ook erg leuk is om met zijn tweeën te spelen, zoals bijvoorbeeld New York of Londen. Het idee is hetzelfde, alleen de kaart is iets kleiner en het spel is sneller gespeeld. Ideaal om na het eten een paar keer te spelen tijdens het natafelen, maar ook zeer geschikt als avondprogramma!

Clever, Keer op Keer en Qwixx

Geen fan van spelborden en –stukken? Geen probleem! Clever, Keer op Keer en Qwixx zijn allemaal dobbelvarianten. En ook nog eens op zo’n manier dat je niet steeds op je beurt hoeft te wachten! Je speelt namelijk ook mee met de worpen van je tegenstander. Zijn de stenen jou gunstig gezind en scoor jij de meeste punten?

Exploding Kittens en Beverbende

Tot slot nog twee kaartspellen die gegarandeerd zorgen voor flink wat vermaak! Je moet een beetje geluk hebben, of het geluk naar je hand kunnen zetten om deze spellen te winnen. Maar één ding kunnen we beloven: het voelt goed wanneer je als winnaar eindigt!

Spellen om samen te spelen

Om het gezellig te houden in huis, is het misschien verstandiger om te gaan voor bordspellen die jullie samen kunnen spelen. Zo strijden jullie samen voor hetzelfde doel en winnen of verliezen doen jullie samen. Goed voor de sfeer!

Magic Maze

Ideaal voor in gehorige studentenhuizen waar je stil moet zijn ’s avonds. Bij Magic Maze speel je namelijk samen, maar mag je niet met elkaar praten. Het doel? Het opsporen van jouw persoonlijke object in een supermarkt die je helemaal moet ontdekken. Oh ja, en daarna moet je ontsnappen. Zitten jullie op één lijn en lukt het om deze taak te volbrengen, zonder ook maar een woord tegen elkaar te zeggen?

Exit

Aangezien we wekenlang samen gevangen hebben gezeten in ons eigen huis, is het een leuk idee om samen eens een keertje te proberen om te ontsnappen. En laat de Exit-serie daar nou net uitermate geschikt voor zijn. Lukt het jullie om de puzzels op te lossen en voor de tijd het mysterie te ontrafelen?

Ben je niet samen, maar wil je wel samen spelen? Check dan deze spellen om online te spelen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.