Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste bijbanen als student

Het studenten leven is leuk, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Zeg maar gerust dat er flink wat kosten bij komen kijken. Daarom is het handig om een bijbaan te zoeken. Het is dan wel fijn als de bijbaan past bij jouw studie en je kan werken wanneer jij daar tijd voor hebt. Ook is het fijn als je er lekker mee kunt verdienen. Om je een idee te geven van wat je kunt doen, geven wij je tips voor leuke bijbanen voor studenten.

Werken als bezorger

Bezorgers zijn tegenwoordig heel erg belangrijk. Dit komt onder andere doordat mensen meer dan ooit bestellen. Daar liggen dus ook kansen voor jou. Je kunt bezorger worden bij veel webshops. Ook kan je het dichterbij huis zoeken en gaan bezorgen voor één van de vele restaurants bij jou in de buurt. Bezorgen is bovendien iets wat iedereen kan, zeker nu er steeds vaker met elektrische fietsen wordt bezorgd.

Aan de slag in de doe-het-zelf keten

Werken voor een winkel is leuk, maar werken op de winkelvloer is nog veel leuker. Een doe-het-zelf zaak is misschien wel de leukste soort winkel om op de vloer te werken. Je kunt hier namelijk van flinke meerwaarde zijn op verschillende manieren. Je leert er van alles over doe-het-zelven en geeft advies aan allerlei mensen. Geen dag is hetzelfde. Werken bij Hubo is bijvoorbeeld heel leuk voor studenten. Het is de manier om in de avonduren en in de weekenden lekker bezig te zijn en je verdient er nog goed mee ook.

Werken in de horeca

Het was lange tijd misschien wel het ultieme studentenbaantje: lekker aan de slag gaan in de horeca. Dit is nog altijd een goede optie. Er zijn namelijk nog altijd goede mogelijkheden om lekker aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld achter de bar. Of als serveerster. Het leuke is dat je de hele dag onder de mensen bent. Bovendien heb je altijd gezelligheid om je heen. Door de fooien verdien je vaak ook goed in de horeca. En er zijn een heleboel leuke horeca hotspots in Utrecht. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen te noemen als het om een baan als student in de horeca gaat.

Een eigen dienst beginnen

Je kunt ook zelf werk creëren. Zo kan je bijvoorbeeld online jouw diensten aanbieden. Misschien ben je wel heel goed in een bepaald vak en kan je bijlessen geven. Of je bent goed met computers en helpt ouderen om de digitale weg te vinden. Je kunt misschien als assistent aan de slag. Of je bent misschien wel heel goed in schrijven. Daarnaast kan je allerlei andere soorten diensten bedenken waar je mee aan de slag kunt. Het is dus zeker de moeite waard om eens te kijken wat voor diensten jij kan aanbieden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.