Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De lekkerste oliebollen van Utrecht

Het is december en dus tijd voor oliebollen! Ondanks dat de jaarwisseling er dit jaar anders uitziet dan we gewend zijn, kunnen we wel als vanouds genieten van heerlijke oliebollen. Dus ben jij in Utrecht aan het shoppen voor de leukste kerstcadeautjes? Stop dan bij één van onderstaande kraampjes of ga langs de bakker!

Bakkerij Neplenbroek

In de jaarlijkse oliebollentest van het AD scoorde Bakkerij Neplenbroek aan het Ella Fitzgeraldplein in Leidsche Rijn, het best van de Utrechtse oliebollenbakkers! Een goede reden om hier langs te gaan dus. Voor een oliebol betaal je één euro en voor een tientje krijg je er twaalf. Neplenbroek heeft nog meer vestigingen waar ze heerlijke oliebollen verkopen: Biltstraat 54, Ina Boudier-Bakkerhof 66, Troosterhof 30 en Hasebroekstraat 1.

Hollandse Gebakkraam J. Witstijn

Sinds zijn zestiende staat Joop Witstijn al in de oliebollenkraam bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Zijn plek in de oliebollen ranglijst is dan ook zeker niet onverdiend. Naast oliebollen kun je er terecht voor heerlijke bananenbollen en appelbeignets. De kraam staat op het parkeerterrein vlak voor de ingang het winkelcentrum, die kan je niet missen!

Bakker Roel

Ook Bakker Roel scoorde hoog op de oliebollentest van het AD. Met eigen producten probeert Bakker Roel een voet aan de grond te krijgen en dat lijkt goed te lukken. Bakker Roel heeft meerdere vestigingen in Utrecht, dus er zit er vast en zeker één bij jou in de buurt! Good to know: tot aan de kerst kun je alleen oliebollen kopen op zaterdag. Na de kerst zijn ze elke dag te koop!

Oliebollenkraam Arend Harms

Op de Neude vind je de oliebollenkraam van Arend Harms. Deze is elke dag open van 9.30 uur tot 22.00 uur! Je haalt hier niet alleen heerlijke oliebollen, maar ook appelbeignets, krentenbollen, churro's, wafels, bananelen en nog veel meer lekkers! Ze verkopen zelfs een veganistische oliebol, wauw!

Hollandse gebakkraan van Verwijk

Tot slot mag de Hollandse gebakkraam van Verwijk op het Jaarbeursplein niet ontbreken. Vlak voor het station scoor je hier een zak oliebollen om mee te nemen naar huis of in de trein naar familie en vrienden. Ook hier betaal je één euro voor een olieboel, zowel met als zonder krenten. Daarnaast hebben zo verschillende soorten wafels, zoals chocolade popcorn wafels en unicorn wafels. Dit moet je toch een keer geproefd hebben?!

Uiteraard zijn er nog veel kraampjes in Utrecht te vinden met heerlijke oliebollen! Heb je geen zin om het huis uit te gaan of zijn deze kraampjes nou niet bij jou in de buurt? Ook zelfgemaakte oliebollen zijn superlekker. Ga voor een winterse cocktail om het helemaal compleet te maken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.