Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De lekkerste lunch to go in Utrecht

Ben je het een beetje zat om elke (thuis)werkdag weer dezelfde bruine boterhammen met pindakaas te eten? Verwen jezelf dan eens met een echt lekkere lunch! In deze blog vind je een overzicht van Utrechtse horecazaken waar je een lekkere lunch kunt afhalen de je buiten in het zonnetje kunt opeten! 

Café Elize

Aan de Mariaplaats vind je Café Elize, een klein caféetje in Franse sferen met stokbroden en taart achter het raam. Dagelijks ben je vanaf 8.00 uur welkom voor koffie, taart, sapjes en broodjes. Daarnaast hebben ze twee speciale pakketten samengesteld die je online kunt bestellen en tijdens de openingstijden op kunt halen. Wil je bijvoorbeeld picknicken in het park, dan kun je gaan voor een borrelplank met een goed glas wijn!

KEEK

Met drie locaties is KEEK een bekende naam in Utrecht. Vega saucijzen, croissants en zoete scones, ze hebben het allemaal. Daarnaast hebben ze verschillende taarten zoals bananenbrood, chocoladetaart en een ambachtelijke appeltaart. Wat fijn is, is dat ze ook een webshop hebben. Handig voor een verjaardag, uitgebreide lunch of wanneer je geen zin hebt om in de rij te staan. Als je voor 10.30 uur besteld, dan kun je dezelfde dag afhalen vanaf 12.00 uur. Dit kan zowel aan de Oudegracht als aan de Springweg.

Bij Guusjes

Café en restaurant Bij Guusjes bevindt zich midden in de gezellige Vogelenbuurt, op loopafstand van de binnenstad van Utrecht. De lunchkaart loopt uiteen van een simpele tosti of omelet, tot aan broodjes falafel en gevulde paprika’s. De gerechten op de kaart zijn dagvers! Ze zijn zeven dagen in de week geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur voor het afhalen of bestellen. Mocht het nou slecht weer zijn, dan kun je je lunch ook thuis laten bezorgen!

Meneer Potter

Tot slot heeft ook Meneer Potter zijn deuren zeven dagen per week geopend voor heerlijke lunch to go. Je kunt er terecht voor verschillende sandwiches, broodjes, soepen en salades. Daarnaast kun je er een heerlijke smoothie bij bestellen. Je vindt Meneer Potter trouwens in een straat met toepasselijke naam: de Potterstraat!

Mocht je lekker buiten de deur willen lunchen zonder te veel geld uit te geven, dan kun je natuurlijk ook zelf een lunch maken en meenemen. In deze blog vind je originele en lekkere lunchrecepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.