Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De ideale bijbaan voor studenten vind je zo!

Als je student bent anno 2020 heb je het niet altijd even makkelijk. Vrijwel iedere student bouwt tegenwoordig een studieschuld op. Als je dan ook nog op jezelf woont kun je eigenlijk niet anders dan maandelijks hoge bedragen lenen. Een bijbaantje zorgt ervoor dat je wat minder kunt lenen of wat ruimer kunt leven. Maar de leuke bijbaantjes vinden is soms wat lastig. Wij geven je tips!

Studiegerelateerde bijbaan

Je hebt bijbaantjes die je alleen hebt om geld te verdienen, maar je kunt ook kiezen voor een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaan in het werkveld van de studie die je doet. Op deze manier kun je werkervaring op doen wat heel goed staat op je cv. Op vacatures van startersfuncties zijn ze vaak op zoek naar mensen die net zijn afgestudeerd zijn, maar wel een aantal jaar ervaring hebben. Een studiegerelateerde bijbaan is dus zeker het overwegen waard!

Bijbaan voor studenten via LinkedIn

LinkedIn is tegenwoordig dé manier om je nieuwe baan te vinden. Dit geldt voornamelijk voor echte, grote-mensen-banen, maar ook bijbaantjes en stages zijn te vinden. Je kunt bij jouw profiel aangeven dat jij op zoek bent naar een baan voor studenten of stage. Mensen die op zoek zijn naar werknemers kunnen op deze manier heel gemakkelijk filteren op wie op zoek is naar een baan, bijbaan, startersfunctie of een stage.

Zorg dat je een goed en sterk cv op jouw profiel hebt staan. Als je het moeilijk vindt om een goed cv te maken, dan hebben we tips voor het schrijven van je cv voor je. In een bericht vertel je waar je naar op zoek bent. Een klein of groot bedrijf, wat jou gemotiveerd maakt om nieuwe dingen te leren, maar vooral wat jij toevoegt binnen het bedrijf mocht je worden aangenomen. 

Mail je cv naar bedrijven

Iedereen heeft wel een lijstje met bedrijven waar we ooit zouden willen werken. Waarom mail je niet naar een van deze bedrijven? Stel je open en doe je verhaal. Stuur een goede motivatie mee en je cv waarmee je hen kunt overtuigen. Een nee heb je, ja kun je krijgen. Er bestaat een reële kans dat je een nee te horen krijgt. Maar misschien krijg je goed advies van de hoogste baas, raden ze je aan om over 5 jaar nog eens terug te komen of geven ze je tips om jouw kennis te kunnen vergroten. Je hebt je in ieder geval van je beste kant laten zien, wat altijd goed is!

Studentondernemer

Een andere manier om wat extra geld in het laatje te krijgen, is door geld te verdienen met iets waar jij goed in bent! Ben jij een ster in het bouwen van websites, het ontwerpen van grafisch werk, ben jij goed in pottenbakken, werk jij graag met cijfers of zou jij dolgraag jouw foto's willen verkopen? Go for it! Ondernemen naast je studie is iets wat steeds meer studenten doen, dus gek is het niet. Schrijf je in bij de KvK en kijk of je in aanmerking kunt komen voor de KleinOndernemersRegeling (KOR). Dat scheelt je weer aangifte doen per kwartaal. Voor meer gedetailleerde informatie kun je altijd contact opnemen met de Kamer van Koophandel

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.