Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De hotspots in Utrecht die je moet ontdekken

Dat Utrecht een ontzettend leuke stad is, hoef ik je vast niet te vertellen. Je kunt door de straatjes van het oude centrum wandelen, naar het museum of theater, een terrasje pakken of lekker winkelen. In de avond zijn er genoeg leuke restaurantjes om uit eten te gaan. De echte bekende hotspots ken je misschien inmiddels wel, maar waar moet je nou écht een keer naar toe? In deze blog geef ik je tips over de leukste dingen in Utrecht.

De Zakkendrager

De Zakkendrager is een intiem en gezellig restaurant waar je kunt genieten van goed eten voor een mooie prijs. Het is een verstopt plekje waar je je even in het groen waant en omringd door historie van je diner kunt genieten. Als je in de serre eet, dan kijk je uit op de prachtige binnentuin met daarin een rode beuk van meer dan 200 jaar oud! Het restaurant heeft zijn naam te danken aan de locatie, de Zakkendragerssteeg. Let op, je loopt er zo voorbij, want de Zakkendragerssteeg is nog geen twee meter breed. In deze steeg bevinden zich maar liefst tien rijksmonumenten. Een wandelingetje door de steeg is dan ook zeker aan te raden!  

It’s a Present 

It’s a Present is een van de leukste cadeauwinkels in Utrecht! De winkel telt maar liefst drie etages met leuke hebbedingen. Alle hoeken van de winkel zijn gevuld met leuke en buitengewone artikelen. Op de eerste twee etages vind je vooral veel producten met de thema’s lama’s, unicorns en crazy cats. De kelder van It’s a Present staat vol met gezellige plantjes, cactussen en potjes om planten in op te hangen.

Landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd

Utrecht is een leuke en levendige stad, maar soms snak je naar wat rust. Die rust vind je in de Utrechtse landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Na een wandeling kun je terecht bij Theehuis Rhijnauwen of restaurant De Veldkeuken voor een kop koffie en een lekker broodje. 

Op Roose

Hoewel de meeste mensen niet meteen enthousiast worden van Kanaleneiland, is dit toch een prachtige plek. Op Roose is een restaurant met terras pal aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het drinken van een koud drankje aan deze waterkant geeft je direct een zomers gevoel. Bovendien kun je er tercht voor heerlijke broodjes en hapjes bij de borrel.

Wijncafe Lefebvre

Eén van de plekken waar je geluk moet hebben om een kruk of stoel te bemachtigen, is wijncafé Lefebvre. Ze hebben een erg uitgebreide wijnkaart met steengoede wijnen. Al jaren eindigen ze hoog bij de verkiezing 'Beste wijnbar van Nederland'. In de kelder van het pand zijn geregeld proeverijen met thema. Bovendien profileert Lefebvre zich ook als tapasbar, wat betekent dat je naast heerlijke wijnen ook diverse hapjes kunt eten. Het terras van Lefebvre vind je op de Neude. Met een glas wijn in de hand zit je hier zo uren mensen te kijken. Heerlijk, toch?

Daen’s

Daen’s conceptstore is alles in één: een kledingwinkel, lunchroom, wijnbar en hotel. Ze zijn elke dag al vroeg geopend voor ontbijt, koffie, lunch en lekkere hapjes bij de borrel. Hiervan kun je genieten op terras die gevestigd is aan het gezellige Stadhuisplein met uitkijk op de Dom. Als het wat slechter weer is, is Daen’s ook binnen knus en gezellig. Daarnaast verkopen ze bij Daen’s kleding van merken als Paul Smith, Anecdote, Anna+Nina Bellerose. En de zaak heeft een hotelkamer! Je hoeft er dus eigenlijk nooit meer weg.

Kortom, Utrecht heeft talloze prachtige plekken, wil je nog meer tips? Hier lees je waar je de mooiste bossen en natuurgebieden in Utrecht vindt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.