Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De gezelligste Utrechtse terrassen aan het water

Dat Utrecht vol zit met leuke terrasjes, is geen geheim. Nu het lekkerder weer wordt, is het tijd om deze terrassen weer op te zoeken. En waar kun je beter van het zonnetje genieten dan aan het water?!

Orloff aan de kade

Aan de Oosterkade vlak bij Ledig Erf vind je Orloff aan de kade. Op een zonnig dagje zit je hier heerlijk. Je kunt er heel de dag van het uitzicht op het water genieten. Er wordt namelijk ontbijt, lunch en diner geserveerd. Daarnaast zit je als wijnliefhebber zeker goed bij Orloff. Met een uitgebreide wijnkaart zit er ongetwijfeld iets voor jou tussen!

SOIA (Strand Oog In Al)

Als je vind dat je nog net iets te veel van de stadse drukte meekrijgt bij Orloff aan de kade, is SOIA misschien meer iets voor jou. Hoewel dit niet ver van het centrum ligt, lijkt het toch wat meer afgelegen. Je vindt hier namelijk een heus zandstrandje! Als het écht lekker weer is, waan je je zo op een Zuid-Europees strand. Ook hier kun je genieten van lekkere lunches en goede wijnen. Daarnaast zijn de speciaalbiertjes ook zeker een aanrader!

ROOST aan de Singel

Bij ROOST aan de Singel kun je terecht voor hét ultieme zomerse barbecue gevoel. De slogan “Midden in de stad, pal aan het water en vol in de zon” klopt dan ook helemaal. Vanaf ROOST kijk je uit over de nieuwe Singel. Het eten dat er wordt geserveerd, is niet de standaard Hollandse borrelhap. In plaats daarvan kun je genieten van Zuid-Afrikaanse gerechten uit de buitenkeuken. Zorg wel dat je er op tijd heen gaat, want reserveren voor lunch of diner is helaas niet mogelijk.

’t Oude Pothuys

’t Oude Pothuys vind je aan de beroemde Oudegracht. Bij lekker weer zit je hier prima in het zonnetje, een verdieping lager dan de drukte van de stad. Als echte bierliefhebber ben je hier aan het juiste adres. ’t Oude Pothuys organiseert namelijk ook bierproeverijen. Daarnaast serveren ze lunch en diner. Hierbij kun je ook kiezen voor een van de vele vegetarische opties.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.