Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste studeerplekjes in Utrecht

Helaas is Covid-19 nog steeds onder ons en moeten we roeien met de riemen die we hebben. Studeren is helaas niet meer exact zoals het was. De Universiteitsbibliotheek of de Openbare Bibliotheek zijn binnen een mum van tijd helemaal vol. Denk je met je goeie gedrag om negen uur op tijd te zijn om een plekje te bemachtigen, maar nee. De rij staat al tot om de hoek. Dit heeft geen zin en kostbare tijd gaat hierdoor verloren. Niet getreurd. Er zijn talloze fijne cafés waar je rustig kan studeren.

Karibu

Café Karibu bevindt zich aan de Oudenoord 330. Het door Afrika geïnspireerde café is een kleurrijk walhalla vol planten. Je waant je in een oase van rust. Het interieur zorgt voor een fijne ambiance. Het is er ruim en licht wat bijdraagt aan een open plek waar je goed kan nadenken en studeren. Pak je laptop erbij en kom onder het genot van een heerlijke koffie of een lekkere maaltijd studeren in dit prachtige pand. Karibu betekent in het Swahili 'welkom' en dat is een ding dat zeker is. Je voelt je meteen welkom bij dit café. 

Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard is de ideale studeerplek voor studenten die nog geen kamer in Utrecht bezitten. Je zit toch lekker in de stad, maar op een steenworp afstand van het station. Je kan er lekker gaan studeren en al je to do's afwerken zodat je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel richting het station loopt en geheel stressloos de trein in kan stappen richting huis. Daarnaast is het fijne aan studeren bij het Gegeven Paard dat je niet de enige bent die achter een laptop zit. Het is niet zo stil als in de UB, maar er hangt wel een gemoedelijke en fijne sfeer waarin je makkelijk gedaan krijgt wat gedaan moest worden. Het adres is Vredeburgkade 11.

Café Du Nord

Wil je af en toe eens studeren op een plekje nét buiten het centrum? Dan ben je bij Café du Nord aan de Draaiweg 22 aan het goede adres. Bestel een goede kop koffie en neem plaats aan een van de tweezitstafeltjes. Zo heb je genoeg plek voor al je spullen en word je niet gestoord door een vreemdeling die bij je aan de tafel schuift. Ben je met een projectgroep op zoek naar een rustige omgeving waar jullie de opdrachten kunnen bespreken? Ook daarvoor biedt Café Du Nord mogelijkheden. Er is namelijk een fijne, grote, ronde tafel waaraan je goed met z'n allen plaats kunt nemen.

Het Muzieklokaal

Ben je nog nooit bij Het Muzieklokaal geweest? Dan raad ik je dat ten zeerste aan om eens te doen. Het Muzieklokaal bevindt zich aan de Bemuurde Weerd Oostzijde 13 en kijkt uit over de grachten. Wat deze plek zo uniek maakt, is dat ze er enkel klassieke muziek draaien, zachtjes op de achtergrond. Wat mij betreft een ideale plek om te studeren. Het is er rustig en er hangt een hele fijne sfeer. De opstelling van de tafels zijn ruim ingedeeld waardoor je niet met je neus op andermans bord zit te kijken. Extra fijn om in je eentje naar toe te gaan een fijn plekje uit te zoeken waar je gefocust te werk kan gaan.

't Koffieboontje

't Koffieboontje is klein maar fijn. Aan de Oudegracht 92 bevindt zich dit schattige, kleinscalige koffietentje. Wat dit plekje zo fijn maakt, is dat er maar plaats is voor een aantal gasten. Zo zit je toch net even in een andere omgeving dan de bieb, maar word je niet afgeleid door drukte afkomstig van een enorme menigte. Kies je voor een spot aan het ruim uitkijkend over de grachten? Of ga je toch liever voor die lekkere hangstoel waarin je even je gedachte kan verzetten om tot bezinning te komen?

Toch een dagje thuis studeren? Wij geven je 5 tips voor thuisstudie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.