Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste plekken om te studeren in Utrecht

Utrecht is een stad vol studenten. Dit is vaak heel gezellig, maar heeft ook nadelen. Zo zitten de universiteitsbibliotheken vaak te vol om een goede studieplek te vinden. Tijdens een tentamenweek moet je enorm vroeg je bed uit om een plek te bemachtigen. Gelukkig zijn er nog heel veel andere studieplekken in Utrecht waar je goed kunt studeren. Wij zetten er hier een aantal op een rijtje zodat jij je komende tentamenweek kunt knallen!

Tip: wil je dit soort handige tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard bevindt zich in TivoliVredenburg. Dit café is een goede plek om te studeren. Binnen zijn er veel stopcontacten en de wifi werkt goed. Bovendien blijft Het Gegeven Paard tot laat open. Net als in de UB kun je hier dus lang door blijven werken. Er is een groot terras, dus bij lekker weer kun je er studeren én van de zon genieten.

Openbare bibliotheek Utrecht

In koffietentjes is het vaak wat rumoerig. Als jij liever in stilte studeert, dan kun je daarom beter terecht bij een openbare bibliotheek. Vaak zijn hier stilteruimtes te vinden, waar je in alle rust kunt werken. Er zijn meerdere vestigingen te vinden in Utrecht. De bekendste is de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht. Je kunt hier gratis gebruik maken van de wifi. Ook kun je gebruikmaken van de bibliotheekcomputers, maar dan moet je wel een abonnement hebben.

Ludwig

Op de Drift in de binnenstad vind je Coffeebar Ludwig. Als je van goede koffie en een beetje rumoer op de achtergrond houdt, is dit een van de fijnste studieplekken in Utrecht! Je kunt hier rustig studeren en genieten van een kopje koffie. Als je college hebt in de binnenstad, dan is ook de ligging van dit koffietentje ideaal. Met de grote variatie aan koffies blijf je makkelijk wakker op lange studiedagen. En als je bij het raam gaat zitten, dan kijk je uit op de bruisende stad. Heerlijk voor als je eventjes je hoofd leeg wil maken tussen het studeren door!

Studyspot

Als de UB vol zit, zijn er vaak nog wel studieplekken beschikbaar in andere universitaire gebouwen. Met Studyspot kun je makkelijk kijken waar er nog vrije plekken zijn. Daarnaast is het mogelijk om een groepsstudieruimte te reserveren. Als je samen wilt studeren of met een projectgroepje moet werken, dan is dit ideaal! De meeste ruimtes kun je voor maximaal vier uur reserveren. Op de website van de universiteitsbibliotheek lees je hoe je een ruimte kan reserveren.

Heb je nu eindelijk goede studieplekken in Utrecht gevonden, maar lukt het studeren toch niet? Lees dan onze blog 'Zo kom jij je tentamenweek door!' voor handige tips & tricks. Zorg ervoor dat je niet te veel gaat stressen en pak vooral ook je rust! Veel succes met studeren! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.