Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste plekken om in Utrecht te lunchen

Je kent het wel, ben je nét lekker aan het studeren en je studiegenoot vraagt of je mee gaat lunchen. Je hart schreeuwt dat je niet moet twijfelen en zo snel mogelijk je studieplek moet verlaten, je verstand herinnert je eraan dat je tentamen toch echt over 2 dagen plaats zal vinden. Gelukkig is het mogelijk om beiden tevreden te houden. Met deze supersnelle, betaalbare, maar toch heerlijke lunches zal dit eeuwige dilemma verleden tijd zijn.

Broodje Carlo

De klassieker onder de klassiekers: er is voor mij geen andere mogelijkheid om deze lijst mee aan te voeren. Gelegen op het Janskerkhof staan twee geinige, niet te missen hutjes die beide ongeveer hetzelfde aanbod hebben: Broodje Carlo. Enorme Italiaanse bollen variërend van 3 tot 5 euro die in een oogwenk vers bereid worden. Wat wil je nog meer? Een terras en 50 cent korting bij vertoon van je studentenkaart? Dat hebben ze ook. Ideaal als je in het centrum aan het studeren bent en snel én goedkoop wil lunchen.

Broodje Ben

Is het net de 24e geweest? Dan is Broodje Ben jouw place to be. Een fijne wandeling over de Oude Gracht brengt je bij het nu al iconische kraampje waar al jouw broodjesfantasieën werkelijkheid worden. Iets prijziger dan zijn kleine broertjes op het Janskerkhof maar daar zal je na de eerste hap zeker niet meer aan denken. Nu ook op de Uithof!

Café de Zaak

Gelegen op de altijd prachtige Ganzenmarkt vind je Café de Zaak. Het bijzondere aan dit café is dat je je eigen eten mag meenemen. Je kan hier dus heerlijk je eigen gesmeerde broodje opeten terwijl je een kopje koffie of thee bestelt. Een ideale combinatie tussen toch even een terrasje pakken en snel en betaalbaar lunchen!

Bar Walden

Ben je echt even helemaal klaar met het eindeloos turen naar PowerPoint-dia's, samenvattingen en aantekening? Dan is Bar Walden naast op het Domplein een goede keuze. In tegenstelling tot bovenstaande opties zal je niet heel snel weer aan de studie kunnen, maar betaalbaar is het zeker. Voor 6 euro krijg je een kop thee of koffie en een sandwich naar keuze. Een hele schappelijke studentenprijs en een goede motivatie om daarna toch weer even de boeken in te duiken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.