Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste plekken in Utrecht voor shared dining!

Het kiezen van je beginpokémon, Oekraïne wel of niet in de Europese Unie of bepalen wat je wil bestellen als je uiteten gaat. Het is allemaal even moeilijk. Gelukkig is er voor het laatste dilemma een oplossing: shared dining. Je bestelt niet één groot gerecht, maar je hebt alle keuzevrijheid en bestelt met je vrienden of familie meerdere kleine gerechten. Je weet zeker dat er iets lekkers bijzit en je kan alles proberen wat je hartje begeert. In Spanje deden ze dit al een tijdje in de vorm van tapas, maar dit briljante concept is nu ook in Utrecht niet meer weg te denken. Lees gauw verder om de beste "shared dining" locaties in Utrecht te ontdekken!

The Streetfood Club

De knalroze bankje schijnen als bakens in de verte en zijn zo niet te missen voor wie zich ooit in de buurt van het Janskerkhof heeft gewaagd. The Streetfood Club: de naam doet al het een en ander vermoeden: Streetfood van Mexico tot Bangkok en weer terug, ze hebben het. Een breed scala aan verschillende kleine gerechten met prijzen variërend van 4 tot 9 euro. Ooit al eens een pita met pompeenpuree, bietenhummus, pompoenpitten, Deense kaas en olijfolie geprobeerd? Gemiste kans. De gerechten zijn ook nog eens bijzonder leuk opgemaakt waardoor de kans groot is dat jouw Instagramstory je eeuwige roem zal opleveren.

De Zwarte Vosch

Een echt tapasrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Zelfs de meest verfijnde Spaanse fijnproever zou durven zeggen dat de Zwarte Vosch aan de Oudegracht 48 niet had misstaan in Madrid, Sevilla of Barcelona. Geheel volgens de Spaanse stijl is er de keuze uit pinchos en tapas. Pinchos zijn naar eigen zeggen "het luxe broertje"van de tapas. De kaart bestaat uit typisch Spaanse gerechten zoals garnalen in knoflookolie, Spaanse koude tomaten-groenten soep of gevulde champignonkroketjes. Daarnaast is de bediening ook nog eens grotendeels Spaans! Wat wil je nog meer? Vamos a la Zwarte Vosch!

'T Oude Pothuys

Prachtig gelegen in een werfkelder aan de Oudegracht 279 vind je 't Oude Pothuys. Naast de vele avonden met gratis(!) livemuziek en het ruime aanbod van verschillende bordspellen kan er ook nog eens heerlijk gegeten worden. Op de maandagavond is er een speciale kaasfondueavond en kan je voor €12,50 een heerlijk pannetje Zwitserse, Franse, Italiaanse, Spaanse of een wisselende kaasfondue bestellen. Moeilijk kiezen hè? Gelukkig kunnen jij en vrienden allemaal een ander pannetje bestellen, zodat je geen smaak hoeft te missen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.