Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste plekken in Utrecht om in alle rust te kunnen studeren

Het komt er weer aan! De nieuwe iPhone? Ja ongetwijfeld, maar daar heb ik het niet over. De Zwarte Pieten discussie? Lijkt me onontkoombaar. Winter? Nee, ook dat niet. Ik heb het natuurlijk over de tentamenweek. Heel studerend Utrecht zal zich, met de tranen van de vorige avond nog in de ogen, weer uit bed moeten slepen om aan te sluiten in de oneindige rijen van de Universiteitsbibliotheek op de Uithof of in het centrum. Wil je deze vierjaarlijks terugkerende periode doorstaan zonder in één week gevoelsmatig de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken? Lees dan gauw verder voor deze onontdekte pareltjes waar je in alle rust kunt studeren..

De Ontdekking

Wil je in de rij gaan staan voor de UB, maar vlieg je uit de bocht? Dan is de kans groot de je de Ontdekking binnenstruikelt. Op een steenworp afstand van de UB ligt namelijk de Ontdekking, waar je plaats kan nemen aan de lange tafel met vele stopcontacten, die zich uitstekend leent om aan de studie te gaan. Dit is zelfs zo'n populaire plek geworden dat ze op een apart kopje op hun site aangeven dat ze de vele flexwerkers en studenten vragen daar toch niet de hele dag te gaan zitten. Ideaal als je niet van plan bent het klokje rond te studeren.

Coffee Company

Een heerlijke plek om rustig aan de slag te gaan. Er staat sfeervolle, rustige muziek op en aan de lange studeertafel is altijd wel een plek te vinden. Coffee Company is te vinden op de Vismarkt én op de Nachtegaalstraat. Beide locaties zijn heerlijk centraal gelegen zodat je in geval van extreme drukte altijd nog je geluk bij de andere locatie kan beproeven.

UCU

Gelegen tussen het centrum en de Uithof is de campus van de University College de perfecte plek om de studiedrukte te ontlopen. Qua zitplekken en stijl zeer vergelijkbaar met de UB en UBU met als voordeel dat er zelfs tijdens de tentamenweken altijd een plekje is. Deze studieplekken vind je voornamelijk in het Adam Smith en het Spinoza gebouw.

There is no place like home

Mochten alle bovenstaande plekken nou alsnog bezet zijn door het overweldigende succes van dit artikel kan je jouw beste plek misschien nog wat dichter bij huis zoeken. Namelijk thuis.

  • Stap 1: Ruim je kamer op (het welbekende SOG'en zal je hier voldoende motivatie voor geven).
  • Stap 2: Geef je mobiel aan een huisgenoot of verstop hem onder de bank in de woonkamer.
  • Stap 3: Gebruik alleen je laptop wanneer dit strikt noodzakelijk is, print bijvoorbeeld de samenvatting die je moet lezen.
  • Stap 4: Zet een kopje thee, koop wat lekkers voor jezelf en begin te studeren met de gedachte dat je ooit de tijd dat je nog student was gaat missen, zo slecht heb je toch eigenlijk niet...

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.