Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste meubels voor studenten

Ga jij binnenkort op kamers? Dan ben je vast hartstikke trots op je nieuwe stekkie! Helaas zijn studentenkamers vaak niet zo groot. Dus hoe blij je ook bent met je nieuwe stekkie: je moet je kamer wel slim inrichten. Je moet er tenslotte in wonen, studeren, slapen en misschien zelfs ook koken en eten. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel handige meubels. Wij zetten de beste meubels voor studenten op een rijtje!

Schuifdeurkasten en open kasten

Als je een grote slaapkamer bij je ouders gewend was, kan een studentenkamer best even wennen zijn. Je moet op slechts een paar vierkante van alles doen én bewaren. Omdat je niet wil dat het één grote puinzooi wordt, is voldoende opbergruimte dus superbelangrijk! Om ruimte te besparen kun je het beste voor open kasten of kledingkasten met schuifdeuren gaan. Omdat dit soort kasten geen openslaande deuren hebben, heb je minder ruimte voor de kast nodig. Open kasten kun je gebruiken voor spullen die je vaak nodig hebt en spulletjes die je uit wil stallen. Schuifdeurkasten zijn fijn voor al je rommel en kleding; lekker opgeruimd en uit het zicht!

Multifunctionele bedden

Misschien wel het allerbelangrijkste in je kamer is het bed. Voor een goede nachtrust is het belangrijk om een matras uit te zoeken waar jij prettig op ligt. Dan nu het bedframe: er zijn tegenwoordig allerlei bedden die ook andere functies hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld bedden met lades onder het matras om extra opbergruimte te creëren. Ga voor een hoogslaper als je de ruimte onder het bed optimaal wil gebruiken. Door in de lucht te slapen kun je onder de hoogslaper bijvoorbeeld nog een bureau of klein bankje kwijt. Ook zijn er bedden die je in grootte kunt verstellen. Als er dan iemand blijft slapen, kun je van een 1-persoonsbed een 2-persoonsbed maken. Wel zo handig!

Slaapbanken

Een slaapbank valt misschien ook een beetje onder de multifunctionele bedden. Het grootste verschil is dat een slaapbank in eerste instantie een bank is. Deze zijn meestal dus niet gemaakt om dagelijks op te slapen, maar een paar nachtjes kan prima. Als jij een wat grotere studentenkamer hebt en een bankje wil neerzetten, is een slaapbank dus een goede keuze. Overdag kun je er lekker op chillen en ’s avonds kunnen je vrienden er comfortabel op slapen. Superhandig als er bijvoorbeeld vrienden van thuis-thuis komen slapen in jouw kamer in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.