Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De beste manier om Utrecht te leren kennen

Inmiddels zit de eerste maand van het nieuwe studiejaar er alweer op! Hoe is het gegaan? Bevalt het studeren en wonen in Utrecht? Of kan je nog wel wat tips gebruiken? Dan zit je hier goed! We geven je wat ideeën om Utrecht te leren kennen.

Stap op de fiets

Wandelend kan je Utrecht natuurlijk ook ontdekken, maar op de fiets gaat zoveel sneller! Je fietst ook sneller een smal straatje in om te kijken wat er aan het einde is, dan wanneer je te voet bent. Nog geen fiets gekocht in je nieuwe studentenstad omdat je niet zo van fietsen houdt? Kijk dan eens naar flyer e bikes! Dit zijn e-bikes die er superstrak uit zien en te koop zijn in verschillende leuke kleurtjes. Niks geen oude mensen vibe rondom deze fietsen. Ben jij niet superlang? Dan bestaat er ook een elektrische fiets met lage instap.

Dat de binnenstad leuk is, dat weten we allemaal! Fiets daarom juist eens bij de stad vandaan en ontdek andere delen van de stad.  En tot slot hebben we natuurlijk ook de Utrechtse Heuvelrug, voor als je toe bent aan wat rust en natuur.

Rondvaartboot

Wat ook leuk is om te doen is een tocht met de rondvaartboot. Doe het samen met wat mensen die je de afgelopen maand hebt leren kennen, of ga juist alleen zodat je nieuwe mensen kan leren kennen. Vanaf het water ontdek je de stad op een andere manier, daarbij krijg je vaak ook leuke verhalen te horen over de geschiedenis van de stad. Dit is overigens ook leuk om te doen met de vereniging!

Kano of suppen

Liever iets sportiefs doen terwijl je de stad ontdekt? Ga dan kanoën of suppen over de Utrechtse grachten. Je kan bij verschillende bedrijven in de binnenstad een kano of sup huren. Wandel daarvoor gewoon langs de grachten tot je een bedrijf tegenkomt! Vergeet niet de zonnebrand mee te nemen, óók als het bewolkt is kan je verbranden en al helemaal op het water ;-).

Tours

Tot slot zijn er verschillende tours die je kunt doen in Utrecht. Denk hierbij aan wandel- en fietstours. Maar er is ook bijvoorbeeld ook een Streetfood tour. Dan ga je door de stad langs allerlei restaurantjes en proef je overal lekkere hapjes. Ook dat is natuurlijk een nieuwe stad leren kennen, je hebt immers toch een favoriet restaurantje nodig de komende jaren ;-). 

Er zijn online ook een aantal gratis tours te vinden. Dit zijn vaak wandelroutes, of tours die je op de fiets kan doen. Het voordeel van die gratis online tours is dat je het lekker op je eigen tempo kan doen. Dus vind je deze wijk niet leuk, dan wandel of fiets je gewoon door naar het volgende gedeelte van de tour!

Houd je van hardlopen? Je kan al rennend ook de stad leren kennen natuurlijk. We hebben hier de leukste hardlooproutes in Utrecht voor je opgeschreven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.