Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De 5 beste huisdieren voor studenten

Ik ben waarschijnlijk een van de weinige studenten die een hond bezit. Logisch! Want het studentenleven is soms veel te druk om voor een huisdier te zorgen. Toch zijn er een aantal huisdieren die wél studentproof zijn. Wij stelden daarom een lijstje op met de 5 beste huisdieren voor studenten!

1. Vissen

De beste optie: vissen! De meeste vissen hebben weinig aandacht nodig, hoeven maar eens in de 3 weken verschoond te worden en als het écht moet… kunnen sommige vissen zelfs 2 weken zonder eten!

2. Konijnen

Konijnen zijn natuurlijk mega cute en passen goed in een studentenhuis. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en het zijn schone dieren. Je moet ze natuurlijk wel iedere dag voeren, aandacht geven en regelmatig het hok verschonen.

3. Cavia’s

Ook cavia’s zijn erg knuffelbaar en hebben ongeveer net zoveel verzorging nodig als konijnen. Cavia’s zijn échte groepsdieren dus het is wel verstandig om er 2 te nemen. Maar dat is juist gezellig toch?!

4. Ratten

Ratten? Ja, ratten! Ik dacht hier ook niet meteen aan, maar ratten schijnen dus hartstikke aaibaar te zijn. Vooral de mannetjes zijn aanhankelijk en ook iets rustiger dan vrouwtjes. Ratten zijn net als cavia’s groepsdieren, waardoor je er minimaal 2 moet nemen.

5. Katten

Katten zijn hartstikke leuk, maar kosten ook meer tijd dan voorgaande dieren. Katten zitten niet in een hok, dus komen om aandacht vragen wanneer zij dat willen. Een huis met een beetje verantwoordelijkheidsgevoel is dus een must wanneer je een kat als huisdier wil!

Wil jij graag een huisdier in je studentenhuis? Lees je dan eerst goed in en zoek op wat de nadelen van huisdieren zijn! Een huisdier houden kost vaak meer tijd dan je denkt en je moet er rekening mee houden als je bijvoorbeeld een weekend weggaat.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.