Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Borrelen in Utrecht

Utrecht is een echte borrelstad. Door heel de stad vind je kroegen en bruine cafés. Genoeg mogelijkheden om een biertje te doen dus. Maar wat zijn nou écht goede borrelplekjes?

Kafé België
Kafé België aan de Oudegracht is een echt speciaalbiercafé. Wil je een lekkere Guinness of een Kriek Biertje, bij Kafé België zit je goed. Uiteraard kun je hier ook genieten van een lekker hapje. Naast ouderwets lekkere bittergarnituur, is het ook mogelijk om hier te lunchen en dineren.

De Kromme Haring
Borrelen in De Kromme Haring is anders dan borrelen in een normaal café. Bij De Kromme Haring drink je namelijk biertjes die hier ook gebrouwen zijn. Er zijn twaalf verschillende bieren van de tap en nog meer keuze aan biertjes uit de fles. Naast ‘gewoon borrelen’ is het ook mogelijk om een bierproeverij te boeken. Tijdens deze proeverij krijg je allerlei achtergrondinformatie over de biertjes die in De Kromme Haring zelf gebrouwen zijn. Leuk om eens wat meer te weten over wat je achterover giet, toch?!

Café Olivier
Ook in Café Olivier vind je veel speciaalbiertjes. Dit grote café is gevestigd in een oude kerk, wat het een bijzonder uiterlijk geeft. Uit de tap komen heerlijke ‘Belgische pintjes’. Ook is er een lekkere hapjeskaart, waar onder anderen een kaasplankje en borrelplateau op staan. Je kunt tot tien uur ’s avonds van de hapjeskaart bestellen, dus je kunt de vrijmibo hier lekker lang laten uitlopen.

PK Bar & Kitchen
Bij PK Bar & Kitchen zit je ook goed voor een borrel. Naast de gebruikelijke (speciaal)biertjes, worden hier ook verschillende cocktails, gins en goede wijnen geschonken. Ook hier hebben ze een goed gevulde borrelkaart, met onder anderen inktvisringen en zelfs vegetarische loempia’s.

Café Orloff
Aan de Donkere Gaard midden in het centrum van Utrecht zit Café Orloff. Bij dit café kun je vanaf het terras lekker het voorbijschietende stadsleven bekijken. Binnen ziet het café er erg gezellig uit. Wil je een besloten borrel organiseren? Dat kan bij Café Orloff! Je kunt een zaaltje afhuren met een eigen bar én muziekinstallatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.