Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Bestuursacademie: de opleider voor de overheid

Ben jij op zoek naar een studie voor het nieuwe schooljaar? Of zou jij graag jouw huidige cv uitbreiden met een extra opleiding? Misschien is dan een opleiding aan de Bestuursacademie wel wat voor jou! In deze blog vertellen we je graag over de mogelijkheden.

Opleidingen Openbare Orde en Veiligheid

Kijk jij sinds kleins af aan al met grote ogen naar de politie, maar vind je dat als werk toch een beetje spannend? Wil jij niet bij de politie, maar wel aan de openbare orde en veiligheid werken? Met deze opleidingen bereik je dat! Hieronder staan ze onderverdeeld in drie verschillende onderwerpen.

1. Ondermijning

Voor het onderwerp Ondermijning zijn er verschillende opties. Zo kan je een opleiding op MBO niveau doen op het gebied van Criminaliteitsbestrijding en ondermijning. Deze vakopleiding duurt 2 dagen en is perfect als je al (wijk)agent, toezichthouder, boa, handhaver, vergunningverlener of GBA-medewerker bent.

Dan zijn er nog twee trainingen mogelijk onder dit onderwerp. Een Bestuurlijke Aanpak Van Ondermijning en Ondermijning en Milieucriminaliteit. Deze twee trainingen variëren van twee tot drie maanden en er wordt voor gezorgd dat alles wat je leert tijdens de dagen, je direct in de praktijk kunt toepassen. Heel waardevol voor jezelf en je cv dus!

2. Veiligheid en Handhaving

Onder dit onderwerp vallen maar liefst 19 verschillende opleidingen! Deze zijn op MBO, HBO en WO niveau te volgen en daardoor ook perfect als je graag wilt door wilt leren. Er zijn volledige studies beschikbaar die 3 jaar duren, maar ook kortere trajecten van 3 tot 6 maanden! Ben je op zoek naar iets wat je sneller kunt toepassen? Er zijn ook 9 trainingen binnen enkele dagen te volgen zijn. Meer informatie vind je in het volledige overzicht van opleidingen die vallen onder Veiligheid en Handhaving

3. Wet- en Regelgeving Openbare Orde

Onder Wet- en Regelgeving Openbare Orde vallen opleidingen die gaan over bijzondere wetten, maar ook over bijvoorbeeld Drank- en Horecawet in de Praktijk. Onder deze categorie zijn op dit moment 4 trainingen beschikbaar die niet langer dan 4 dagen duren. Wil je toch liever dieper ingaan op het wetboek? Na de MBO opleiding Bijzondere Wetten Basis ken je een aantal van de bijzondere wetten in Nederland en kun je daarnaar handelen in de praktijk. 

Bestuursacademie

De Bestuursacademie Nederland is de opleider voor de overheid. Je kan er dus zeker van zijn dat alle opleidingen en trainingen ervoor zorgen dat jij als persoon waardevoller wordt. Niet alleen voor jouw werkgever, maar ook voor jezelf! Een aanvullende training doen is altijd verstandig. Wil je graag binnen de overheid werken én verder studeren? Je kan altijd een gesprek aanvragen met een van de opleidingsadviseurs. Samen wordt er dan gekeken naar jouw wensen en doelen voor de toekomst.

Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.