Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Besparen op studenten must haves doe je zo!

Het studentenleven is leuk, intens, maar vooral ook erg duur. Hoe je kan besparen op je boodschappen weet je ondertussen wel, maar wist je dat je ook gemakkelijk kunt besparen op de echte studenten must haves? Wij vertellen je hoe je dat doet!

Internet

Zeker in een tijd waarin thuis werken én studeren eerder regel dan uitzondering is, is het hebben van goed internet heel belangrijk. Niet alleen voor het volgen van colleges, het in contact blijven met studiegenootjes, maar ook om te kunnen Netflixen bijvoorbeeld. De prijzen voor een internetabonnement lopen behoorlijk uiteen, maar daar is een oplossing voor: ProviderCheck.nl! Je checkt via de website gemakkelijk je adres en binnen een mum van tijd krijg jij een lijstje voorgeschoteld met de best betaalbare opties!

Tv en internet

Je kan internet en tv vergelijken, maar bijvoorbeeld ook een Alles-in-een-pakket. Zo betaal je nooit meer dan wat je nodig hebt! Ga bij jezelf na of je vaak gebruik zal maken van daadwerkelijk tv kijken, of dat je beter een hoger internetabonnement kunt afsluiten zodat je alles online kunt streamen. Kiezen wat je gaat kijken op Netflix kan soms bizar lastig zijn, dus een voordeel van een tv abonnement is dat je nooit meer die moeilijke filmkeuzes hoeft te maken ;-)

Streamingdiensten

Netflix, Videoland, HBO, Disney+; je kunt er niet omheen. Maar om nou voor alle streamingdiensten de volle mep te betalen als student is natuurlijk niet zo slim. Bij veel van deze streamingdiensten is het mogelijk om met één login op meerdere schermen tegelijkertijd te kijken. Dit deel je dan natuurlijk met je huisgenoten, beste vriendin én je broertje. En als je dan toch een keer tegelijkertijd met teveel mensen iets wilt kijken dan neem je dat voor lief, of neem je een zak chips en een biertje mee en kijken jullie samen!

Besparen op verse etenswaren

Je kunt natuurlijk eindeloos folders doorzoeken naar de beste aanbiedingen, maar je kunt ook via de Too Good To Go app voor veel minder geld verse boodschappen of etenswaren. Vaak scoor je al voor 5 euro een uitgebreide boodschappenbox met bijvoorbeeld brood, eieren of beleg. Daarnaast kun je ook aan het einde van de dag vaak bij horecazaken voor minder geld een goede maaltijd scoren. Zo hoef je zelf geen boodschappen te doen en wordt er niks aan eten weggegooid. Zo wordt duurzamer leven een stuk makkelijker!

Meubels opknappen

Je moet er een beetje oog voor hebben, maar als je door lelijke kleuren heen kunt kijken kun je echt veel geld besparen op meubels. Namelijk door ze op te knappen. Een oud tafeltje is zo weer als nieuw met een lik verf en wat tegels op het oppervlak. Of koop voor een prikkie een gigantisch, maar wat smoezelig kleed. Dit laat je vervolgens professioneel schoonmaken en tadaa: je houdt een prachtig, vintage kleed over waar iedereen jaloers op is!

Benieuwd hoe je op andere vlakken kunt besparen? Lees dan hoe je kunt besparen op het dagelijkse leven in Utrecht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.