Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Badkamer schoonhouden in studentenhuis

De badkamer is misschien wel één van de lastigste ruimtes om goed schoon te houden in een studentenhuis. De ventilatie is niet altijd goed geregeld in een studentenhuis, dus de badkamer kan erg vochtig worden en hierdoor ontstaat schimmel. Bah, dat willen we niet! Het zou gek zijn als we onszelf wassen in een vieze ruimte, toch? Daarom heb ik voor jou een aantal tips hoe je de badkamer in een studentenhuis kunt schoonmaken, maar ook vooral kunt schoonhouden! 

Geef de badkamer een grote schoonmaakbeurt

Voordat je kunt beginnen met het schoonhouden van de badkamer, moet ‘ie natuurlijk schoon van start gaan. Voordat wij in ons studentenhuis een grote badkamerschoonmaak deden, hadden we onwijs veel kalk op de douche. Grote kans dat jullie dat ook hebben! Kalk is supermakkelijk weg te halen en het ziet er meteen een stuk frisser uit. Ontkalken kun je doen met een ontkalker, maar het kan ook met schoonmaakazijn. Doe een beetje azijn in een plantenspuit en spuit het op alle delen waar kalk zit. Laat dit even intrekken. Bij een beetje kalk een half uurtje, bij veel kalk een paar uur. Hierna afspoelen met water en voilà: weer een glimmende douchekop! Doe meteen even een rondje schimmel. Check de hoekjes en randen goed. Zwarte plekjes is hoogstwaarschijnlijk schimmel! Met een speciale spray haal je dit supermakkelijk weg. Vergeet bij de grote schoonmaak ook het glas van de douchewand niet. Of is het misschien tijd voor een nieuwe douchewand inloopdouche? Voor niet al te veel geld hebben jullie een gloednieuwe!

Vocht in de badkamer beperken

Na de grote schoonmaakbeurt is de badkamer helemaal schimmelvrij, maar nu nog schimmelvrij houden. In studentenhuizen zie je vaak dat de ventilatie niet heel goed werkt. Wij hebben bijvoorbeeld een mini badkamer die mega vochtig wordt, maar de ventilatie werkt voor geen meter. Hier kan je natuurlijk niets aan doen, maar wat je wel kunt doen is de badkamerdeur zoveel mogelijk openhouden. Zeker elke keer na het douchen is het slim om ‘m helemaal wijd open te zetten. Dit is de beste manier om schimmel te voorkomen!

Schoonmaakrooster

De badkamer schoonmaken is één ding en zeker een goed begin, maar de badkamer ook schoonhouden is misschien nog wel lastiger. Iedereen in huis is druk met zijn eigen dingetjes, dus schoonmaken wordt dan wel eens vergeten. Om een schoonmaakritme te maken en ervoor te zorgen dat er regelmatig wordt schoongemaakt, kunnen jullie een schoonmaakrooster gebruiken. Dit is sowieso een goed idee in een studentenhuis! Zet op het rooster alle taken die elke week gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld de keuken en badkamer boenen, maar ook het vuilnis wegbrengen en de theedoeken wassen. Door een deadline (met consequenties) aan de taken te hangen, wordt het sowieso gedaan! 

Superfijn zo’n stralende badkamer, maar kunnen jullie nog wel wat meer tips gebruiken voor schoonmaken in een studentenhuis? Lees dan hoe je een vieze studentenkeuken schoonmaakt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.