Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Appartement huren met je beste vriend(in)? Zo richt je 't leuk in!

Student in Utrecht? Dan weet je vast als geen ander hoe moeilijk het is om een kamer te bemachtigen. Misschien denk je er wel aan om na jaren overleven in een klein, muf studentenkamertje samen met je beste vriend(in) een appartement te huren. Supertof idee, want je krijgt meer waar voor je geld en het is gewoon heel gezellig! Een bijkomend voordeel is ook dat je meerdere ruimtes tot je beschikking hebt die je alleen hoeft te delen met je bestie. Goals, toch? Het inrichten van een appartement kost wel net wat meer geld dan alleen een kamer, maar met onderstaande tips maak je er een paleisje van zonder teveel geld uit te geven!

Keuken

Als je nog niet echt veel servies hebt voor de keuken, dan raad ik je aan om naar een kringloopwinkel te gaan. Vaak kun je daar borden en glazen kopen waar niets mis mee is voor zo'n 10 cent per stuk! Lekker goedkoop én duurzaam. Om irritaties te voorkomen is het verstandig om de keukenkastjes en koelkast te verdelen. Zo kom je nooit zonder verrassingen te staan en eet niemand je laatste boterhammen met kaas op ;-). Woon je in een drukke straat en kun je vanuit de keuken gemakkelijk bij je overburen naar binnen kijken, dan is het ophangen van duo rolgordijnen misschien een goed idee! Deze bestaan uit horizontale stroken die om en om licht doorlaten. Hierdoor heb je veel privacy maar wél lichtinval. Dan kun je 's ochtends gewoon op je gemak in je ondergoed je benodigde kopje koffie zetten. 

Woonkamer

Gordijnen in de woonkamer zijn altijd handig tegen zonlicht of pottenkijkers. Een gratis tip: schaf geen standaard gordijnen aan, maar verduisterende gordijnen! Handig voor als je met een kater wilt bankhangen, zomeravonden enge films kijken én als je kiest voor een lichte kleur houden ze ook nog eens beter de warmte buiten. Aangezien jullie een eigen appartement hebben zullen jullie vrienden wel regelmatig op de bank willen crashen, dus zij zullen jullie ook dankbaar zijn ;-)! Wat betreft de bank is het een aanrader om hier wel wat geld in te investeren. Een bank moet lang mee en er wordt ongetwijfeld veel gebruik van gemaakt. Kies voor een grote ruime hoekbank zodat er al twee mensen uitgebreid op kunnen liggen, maar waar je ook tijdens een feestje veel mensen op kwijt kunt. Tot slot is het een leuk idee om samen met je beste vriend(in) een muur vol te plakken met foto's van alle festivals en feestjes die jullie samen hebben meegemaakt! Om jullie appartement helemaal af te maken zetten jullie een aantal goede kamerplanten neer, want deze zijn natuurlijk onmisbaar!

Slaapkamer

Samenwonen met je beste vriend(in) is natuurlijk één groot feest, maar er moet ook gestudeerd worden. Als je je niet zo goed kan focussen aan de keukentafel, is het verstandig om in je slaapkamer een hoekje te maken met een bureau zodat je je soms eventjes kunt storten op je studie. Een tafeltje is dus een must, maar ook een bed natuurlijk! Kies voor een bed met lades, want opbergruimte is altijd handig. Voor de dagen dat je aan het studeren bent en geen afleiding van buiten kunt gebruiken, hang je een rolgordijn op. Rolgordijnen laten wel licht door, dus voor je goede nachtrust kies je ook in je slaapkamer voor verduisterende gordijnen. Tot slot is een goed matras heel belangrijk, dus kies niet de goedkoopste! Besparen kun je doen op andere meubels en accessoires door deze te scoren bij een kringloopwinkel of via Marktplaats.

Veel plezier in jullie nieuwe appartement!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.