Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

AEGEE-Utrecht; Dé route naar een geweldige studententijd!

Het is lastig om alles uit je studententijd te halen, al helemaal tijdens corona. Zoek je een manier om andere studenten te ontmoeten? Overweeg om lid te worden bij een studentenvereniging! Andrea (21), Sjoerd (20) en Natanja (20) delen hun ervaring.

ls nieuwe (of misschien ervaren) student heb je misschien al een beeld bij een studentenvereniging en dat het mogelijk niet iets voor jou is. Maar wist je dat er een heleboel verschillende soorten studentenverenigingen zijn? Neem bijvoorbeeld AEGEE-Utrecht, een studentenreisvereniging in Utrecht waar iedereen elkaar kent. Hier worden, normaal gesproken, maandelijks reisjes binnen Europa georganiseerd. Ook zijn er wekelijks borrels op een boot mogelijkheden om jezelf op Europees niveau te ontwikkelen en worden er nog heel veel andere activiteiten georganiseerd!

“Voor iedereen is er een geschikte vereniging, wil je sporten dan zijn er sportverenigingen. Wil je feestjes, dan kan je naar het Corps. Maar er zijn ook gelovige of politieke verenigingen. Of wij nu op vakantie zijn of thuis, wij houden van een leuke sfeer maken en er valt altijd wat te beleven.” Heb je nooit overwogen om lid te worden van een studentenvereniging? Je bent niet de enige! “De eerste twee jaren van mijn studie had ik absoluut geen zin in studentenverenigingen. AEGEE heeft toch mijn hart veroverd en ik heb daar nooit spijt van gehad.”

Wat valt er allemaal te beleven bij AEGEE-Utrecht? Teveel om op te noemen! Je kan op verschillende manieren actief worden: Van meehelpen in leuke commissies, het maken van toffe reizen en het lid worden van een dispuut; Andrea probeert het allemaal. “Ik ben nu actief bij een commissie en deze zomer ga ik bij de UIT-commissie, zelf heb ik nooit een UIT gelopen dus ik ben heel benieuwd hoe dat eraan toe gaat. En ik wil graag aankomende studenten enthousiast maken voor mijn vereniging. Ik hoop dat ik dan ook bij een dispuut kan aansluiten om nog meer uit mijn tijd bij AEGEE te halen!” Er is zoveel te beleven, er is altijd wel iets dat in je straatje ligt. Denk aan spelletjesavonden, sportieve activiteiten en feestjes, aldus Natanja. “Lid zijn van AEGEE is wat dat betreft verslavend: hoe meer activiteiten je bijwoont, des te meer zin krijg je in de eerstvolgende activiteit.”

Om lid te worden van AEGEE-Utrecht hoef je geen ontgroening te doorstaan. Wel is er altijd een leuke introductietijd om nieuwe leden te introduceren aan AEGEE-Utrecht. Hierin maak je kennis met de leden door middel van toffe avondactiviteiten en een gezellige AEGEE familie. Ga bijvoorbeeld poolen in Utrecht, doe mee met een kroegentocht of eet driegangendiner tijdens een rouleerhap. “In de introductieperiode krijg je een familie en twee ouders. Je ouders zijn leden die enthousiast zijn om je de vereniging beter te leren laten kennen. Samen met je broertjes en zusjes bouw je een sterke band op en voel je je thuis binnen de vereniging,” legt Sjoerd uit. Ondanks corona kreeg Andrea de kans om de vereniging toch goed te verkennen. “De introductieperiode was dit jaar vanwege corona anders dan de andere jaren. Het introkamp ging helaas niet door, maar in de WAUW weken (Welkom bij AEGEE-Utrecht Weken) waren er alsnog een hoop leuke activiteiten om de verenigingen en de andere (nieuwe) leden te leren kennen.”

Ben je enthousiast geworden over AEGEE-Utrecht en wil je meer informatie? Tweemaal per jaar is er een kennismakingsperiode; de “Welkom bij AEGEE-Utrecht Weken” in september en de “Lentro” in maart. Gedurende deze periodes krijg je de kans om AEGEE-Utrecht beter te leren kennen door middel van leuke activiteiten! Ook krijg je direct een AEGEE familie om je wegwijs te maken in de vereniging. Check deze pagina voor meer informatie. Ook kan je ons op Facebook en Instagram vinden. Zien we je binnenkort?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.