Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

6x de leukste en flexibele bijbanen voor studenten

Je hoort het iedere dag op het nieuws; het leven wordt maar duurder en duurder. Dit geldt ook voor studenten, tegenwoordig moet je wel een bijbaan hebben om rond te kunnen komen. Werken is niet erg, je doet er ervaring mee op, maar het is wel belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt! Daarnaast moet het ook nog te combineren zijn met je studie. Wij vertellen je over de 6 leukste en flexibele bijbaantjes voor studenten in Utrecht!

1. Betaald bloggen

Vind je het leuk om te schrijven en zou je graag een eigen blog willen starten? Dromen zijn er om waargemaakt te worden dus waarom ga je je niet gelijk aanmelden als publisher?! Als publisher ga je samenwerkingen aan met partijen die een product of dienst leveren waar jouw lezers ook wat aan hebben. Je gaat natuurlijk niet samen werken met een concurrent, maar de mogelijkheden zijn eindeloos als jij en de potentiële klant open staan voor out of the box-ideeën. Als publisher geef je bedrijven de mogelijkheid om zichtbaarder te worden bij jouw doelgroep, hier krijg je natuurlijk ook voor betaald. Klinkt tof hè!

2. Boodschappen bezorgen met fiets

Het leven is al duur genoeg, dus de kosten van een sportschool abonnement zou je maandelijks best kunnen missen. Maar wat dan? Ga boodschappen bezorgen met de fiets! Tegenwoordig zijn er meerdere bedrijven die deze dienst aanbieden aan de inwoners van Utrecht. Een extra groot voordeel is dat je gemakkelijk kan doorgeven wanneer je wél en niet kan werken. Een heel flexibele bijbaan en dat is stiekem best handig als je student bent ;-).

3. Werken bij een goed doel

Werken bij een goed doel, maar daar kan je toch geen geld mee verdienen? Toch wel! Je kan je aansluiten bij een goed doel waarmee je door de hele provincie reist. Je staat buiten bij supermarkten, op verschillende plekken in het centrum of je gaat langs huizen. Je moet wel goed kunnen praten en mensen kunnen overtuigen om donateur te worden, maar als je dit lukt en jij de targets behaald kan je goed geld verdienen. Het voordeel hiervan is dat je elke week in een andere stad mag werken en zo nieuwe plekken ontdekt. Je werkt vaak met mensen van dezelfde leeftijd dus je bouwt sterke vriendschappen op. Heel leuk!

4. Model staan bij workshops

Ben je niet preuts aangelegd? Dan zijn ze bij o.a. kunstacademies altijd op zoek naar mensen die wel model willen en durven te staan. De ene keer word je nagetekend door een groep creatievelingen, de andere keer bén jij het kunstwerk en wordt jouw lichaam beschilderd met bodypaint.

5. Rondleidingen geven door Utrecht

Ben jij stapelgek op jouw mooie stad? Dat snappen we! Doe er wat mee en ga rondleidingen geven. Er zijn verschillende opties. Zo kan je natuurlijk een wandelroute doen, maar de tijd aan elkaar kletsen tijdens een rondvaart kan ook. In Utrecht zijn er zelfs heuse streetfoodtours. Een sociale bijbaan waarbij je bezoekers een onvergetelijke dag geeft.

6. Studentondernemer worden

Heb jij alle bijbaantjes al gehad en ben je nu toe aan een échte uitdaging? Dan is voor jou nu de tijd aangebroken om een eigen onderneming op te zetten. Bedenk welke dromen je hebt en hoe je daar denkt te komen. Spar met vrienden, familie, studiegenootjes, doe onderzoek naar concurrenten en bedenk jouw USP: wat is jouw unique selling point? Als dat geen leuke manier wordt om jouw geld mee te verdienen... ;-)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.