Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

5x leuke podcasts die je kunt luisteren tijdens een wandeling

We zijn nu een aantal weken verder sinds de quarantainemaatregelen van kracht gingen en het 'nieuwe' is er inmiddels wel vanaf. In onze omgeving merken we dat we steeds gedemotiveerder worden om aan onze dagelijkse beweging te komen. En eerlijk is eerlijk: het is ook moeilijker dan voorheen. Om je toch te motiveren om een (korte) wandeling te maken, hebben we hier 5 podcasts voor je die je wandeling een stuk leuker maken. Heb je geen moeite om een wandeling te maken? Dan kun je natuurlijk ook van deze tips gebruikmaken! Alle onderstaande podcasts zijn te beluisteren via Spotify.

1. De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast

Denken we aan Tim Hofman, dan denken we aan zijn fantastische YouTubeserie #BOOS. Gelukkig hoeven we hem niet te missen, want sinds de allereerste week van de maatregelen kwam Tim al met de eerste aflevering van de BOOS AntiCoronaDepressiePodcast. In deze podcast doet Tim er alles aan dat je niet in een sleur terechtkomt. Zijn missie is om van jou niet BOOS, maar BLIJ te maken. Kom maar door met die tips!

2. Man man man, de podcast

Hoe zit de man nou in elkaar? En wanneer ben je nou eigenlijk mannelijk? Dat laatste punt vragen Domien, Bas en Chris zich af in hun podcast: Man man man, de podcast. Stellen mannen zich altijd aan als ze ziek zijn? En waar zijn mannen onzeker over? Zijn mannen sneller jaloers dan vrouwen? En hoe zijn de mannen eigenlijk in bed? Elk onderwerp komt aan bod. Goed nieuws: er staan al 40 podcasts voor je klaar op Spotify! De podcast is zo populair dat de mannen zelfs een eigen theatershow hebben. Die is natuurlijk even opgeschort, maar dat zegt natuurlijk wel dat de podcast errug populair is. 

3. The Best Social Podcast

Elke twee weken bespreekt The Best Social Media in hun podcast The Best Social Podcast onderwerpen op social media. Het gaat ons allemaal aan en het doel is niet om het met elkaar eens te zijn. Wel is het doel om alles van andere perspectieven te bekijken. Elke week zijn er nieuwe gasten, denk aan Lize Korpershoek, Tim den Besten, De Speld en Ryanne van Dorst. Ook bij deze podcast ben je wel even voorzien: er staan al 33 podcasts op je te wachten!

4. Damn, Honey

In de podcast Damn, Honey bespreken Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen alles over waar je als vrouw van deze tijd mee te maken krijgt. Dat is dus niet alleen interessant voor de vrouw, maar ook voor de man. Interessante onderwerpen als de liefde en seksueel plezier komen aan bod. Ook de serieuzere onderwerpen krijgen podium: straatintimidatie, vrouwenkwaaltjes, discriminatie komen allemaal voorbij. Zeker het beluisteren waard!

5. De Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demolling (bekend van Streetlab) lezen vrijwel nooit. Nu ze richting de 30 jaar kruipen, hebben ze toch een aantal belangrijke levensvragen. En waar vind je nou betere antwoorden dan uit de boeken in je ouders' boekenkast? Daarom duiken Stijn en Jasper in de boekenkast van hun moeders om die belangrijke levensvragen beantwoord te krijgen zodat JIJ dat niet meer hoeft te doen. Nice. Voeg jij je ook bij de zelfhulpboekenclub

Met deze tips worden die dagelijkse wandelingen hopelijk wat leuker! En onthoud: houd altijd 1,5 meter afstand, ook tijdens het wandelen. Blijf je liever veilig binnen? Je kan natuurlijk ook sporten in huis terwijl je naar deze podcasts luistert!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.