Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

5 tips om een leuke vakantie te boeken

Na een heel schooljaar lang ploeteren en keihard werken is dan ein-de-lijk de zomervakantie daar. Je wilt graag op vakantie, maar met wie en wanneer is nog niet duidelijk. Je weet wel dat je naar de zon wilt, lekker drankjes en dansjes wilt doen én het zou fijn zijn als het binnen je studentenbudget past. Maar waar moet je eigenlijk allemaal opletten als je een vakantie gaat boeken?

1. Skyscanner

De website Skyscanner is een geschenk uit de hemel. Op Skyscanner kun je namelijk op zoek naar de goedkoopste vliegtickets. Je kunt zoeken op specifieke locaties en data, maar je kunt ook binnen een bepaalde periode zoeken zonder een locatie aan te geven. Dan kom je terecht op de wereldkaart en dan zie je alle goedkoopste tickets naar verschillende locaties waar dan ook ter wereld! Misschien val jij met je neus in de boter en scoor je wel een mega goedkoop ticket naar Azië?

2. Vliegticket & accomodatie

Het is zo makkelijk ervoor te kiezen om je vliegticket en locatie als één pakket te doen, maar soms kan het heel erg schelen als je je vliegticket en accomodatie los van elkaar boekt. Dit komt omdat relatief goedkope bedrijven als bijvoorbeeld Vakantiediscounter, Sunweb, en Corendon net wat meer vragen als je voor deze complete pakketten kiest. Zie je op één van deze websites een geweldig hotel, zoek het hotel dan op internet op en check de prijzen als je het direct bij hen zou boeken. Het kost misschien net wat meer tijd, maar zou je zomaar 100 euro kunnen schelen.

3. Last-minutes: doen of niet?

We denken nog altijd dat een last-minute boeken heel veel voordeliger is dan als je het ver van te voren boekt, maar in het hoogseizoen blijven last-minutes vaak erg duur. Soms worden ze zelfs duurder, omdat er iedere zomervakantie altijd mensen zijn die tóch nog even een weekje de zon in willen en dus best wat meer willen betalen om dat voor elkaar te krijgen. Last-minutes boeken buiten het hoogseizoen zijn vaak wel succesvol. Helaas zitten wij buiten het hoogseizoen weer te bikkelen op school...

4. Interrail & AirBnB: de perfecte combinatie!

Interrail is dé uitkomst als je op een budget wilt reizen. Als je gaat Interrailen koop je een pas voor een bepaalde tijd en binnen deze tijd kun je een aantal keer reizen. Er zijn verschillende passen te koop dus er is voor ieder wat wils. Omdat je met Interrail via de grote steden reist, slaap je daar natuurlijk ook. Hotels zijn geen optie, hostels worden ook steeds duurder dus dan wijken we uit naar AirBnB. Hier kun je een kamer in een appartement slapen waardoor je met de locals in contact komt, of kies je voor een klein appartementje mét keuken zodat je kunt besparen op eten buiten de deur? Alles is mogelijk op AirBnB en dat is precies wat het zo tof maakt!

5. Kies voor goedkopere locaties

Het raakt steeds meer in trek: Oost-Europa. Een aantal jaar geleden ging niemand er naartoe, maar tegenwoordig staan steden als Budapest, Praag en Krakau hoog in de stedentrip-lijstjes. Erheen vliegen is te betalen, een budget hotel of hostel kost ook niet veel en het eten is er spotgoedkoop. Steden als Londen, Parijs en Barcelona zijn eigenlijk niet leuk meer om te bezoeken in de zomervakantie omdat de prijzen zo belachelijk hoog zijn. Als je het helemaal gaaf wilt aanpakken, kun je er ook voor kiezen om te Interrailen door Oost-Europa. Ga een maand en tik alle vette steden in Oost-Europa aan en je bent nog steeds - alhoewel, dat ligt aan je drankgebruik - goedkoop uit!

Dit zijn mijn vijf belangrijkste tips rondom het boeken van slimme, leuke, vakanties die ook nog eens studentbudgetproof zijn. Heb jij nog tips die je met andere studenten wil delen? Laat het weten!

Liefs, Rebecca

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.