Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

5 originele date-ideeën voor Valentijnsdag in Utrecht

Valentijnsdag: de een houdt ervan, de ander haat het. Vaak wordt een date op Valentijnsdag al snel cliché. Gelukkig zijn er in Utrecht een hoop leuke, originele dingen te doen op 14 februari.

1. Romantiek op de Domtoren

Als je een echte romanticus bent, moet je op 14 februari bij de Domtoren zijn! Hier wordt namelijk een romantische rondleiding georganiseerd. Samen met je liefje, je scharrel of je blinddate genieten van Utrecht by night. Je kijkt uit over een prachtige, verlichte stad. Hoe romantisch is dat?!

2. Glowgolfen

Midgetgolfen, maar dan anders. In Houten kun je voor €7,95 per persoon een avondje glowgolfen. Je moet er iets verder voor reizen dan wanneer je de Domtoren gaat beklimmen, maar het is het waard! Vaak durf je in het donker toch nét wat meer je zelf te zijn. Bovendien zullen je slechte (of goede) golfkunsten vast voor genoeg gespreksstof zorgen.

3. Schaatsen

Je kunt ook lekker samen gaan stuntelen op het ijs. Bij Schaatsbaan Vechtsebanen in Utrecht kun je op 14 februari terecht. Kun je niet schaatsen? Dat maakt helemaal niets uit! Klamp je lekker vast aan je schatje en zelfs je klunzigheid wordt romantisch. Als je zelf geen schaatsen hebt, dan kun je deze natuurlijk huren bij de schaatsbaan.

4. Comedy Night

Samen lachen schijnt een band te creëren. Een avondje naar een comedyvoorstelling als date is dus zeker geen slecht idee! Op Valentijnsdag kun je in Café Hofman genieten van stand-up comedy van comedians uit binnen- en buitenland. Een kaartje kost je slechts €5 per persoon.

5. Speeddaten

Heb jij een hekel aan Valentijnsdag? Ben je single en vind je al dat kleffe gedoe op de 14e maar niets? Dan kun je Valentijnsdag gewoon skippen. Wie weet vind jij wel de ware liefde op 15 februari! Op deze dag kun je namelijk speeddaten in Utrecht. De organisatie Aboutlove organiseert een avond speeddaten voor singles tussen de 20 en 35 jaar. Je krijgt hierbij slechts 4 minuten de tijd om elkaar te leren kennen. In het totaal date je die avond met 20 mensen. Wie weet zit je toekomstige partner er wel tussen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.