Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

5 handige tips om geld te besparen als student

Het studentenleven kan behoorlijk duur zijn. Utrecht is bovendien een stad waar je relatief veel voor een kamer betaalt. Het is dus geen slecht idee om zuinig met je geld om te gaan als student! Maar hoe kun je nu het best geld besparen zonder dat het een enorme impact op je levensstijl heeft? Hier vind je een aantal handige tips!

1. Kies voor een goedkoop telefoonabonnement

De meeste mensen geven behoorlijk veel geld uit aan hun telefoon. Ben jij iemand die ieder jaar een duur nieuw toestel koopt? Ga dan eens bij jezelf na of dit echt noodzakelijk is. Alhoewel smartphones zich razendsnel ontwikkelen, zijn de verschillen tussen opeenvolgende modellen nu ook weer niet zo ontzettend groot. Kies je ervoor om je huidige toestel te behouden en sluit je een SIM Only abonnement af? Dan bespaar je maandelijks geld op je telefoonabonnement.

2. Bekijk ook eens je overige abonnementen

Wil je besparen als student, dan is het niet onverstandig om ook je overige abonnementen eens goed te bekijken. Heb je nog een abonnement bij een sportschool waar je niet meer komt? Zeg deze dan op. Worden er maandelijks kosten in rekening gebracht door streaming diensten waar je geen gebruik van maakt? Ook dat is natuurlijk ontzettend zonde! Als je meerdere overbodige abonnementen hebt, kunnen de maandelijkse kosten behoorlijk hoog oplopen.

3. Kook samen met je huisgenoten

Als student geef je hoogstwaarschijnlijk behoorlijk veel geld uit aan eten. Zeker als je enkel eten voor jezelf moet regelen, kan dit relatief duur zijn. Vaak kook je voor meer dan één persoon. Maar ook is de neiging groter om te bestellen als je in je eentje eet. Door samen met huisgenoten te koken ben je goedkoper uit. Bovendien kun je ook nog eens om de beurt koken, waardoor je minder lang in de keuken hoeft te staan! Zie je het niet zitten om samen met je huisgenoten te koken? Dan kun je er ook voor kiezen om grotere hoeveelheden te koken en maaltijden in te vriezen.

4. Maak gebruik van je studentenkorting!

Als student kom je bij veel bedrijven in aanmerking voor korting als je een collegekaart laat zien. Zo bieden veel sportverenigingen bijvoorbeeld een speciaal abonnement aan voor studenten. Het kan erg interessant zijn om te controleren welke aanbieders met een studentenkorting werken. Ga wel bij jezelf na of je de diensten of producten in kwestie normaal gesproken ook zou afnemen. Het zou zonde zijn als je zo enthousiast wordt van alle kortingsacties dat je juist meer gaat uitgeven!

5. Koop je studieboeken tweedehands

De boeken die je voor je opleiding nodig hebt zijn vaak behoorlijk prijzig. Je hebt ze echter slechts voor een korte periode nodig. Gelukkig zijn de boeken vaak ook tweedehands te krijgen. Door je boeken tweedehands te kopen, kun je een flink bedrag besparen. Ook als het een oude druk betreft, kun je het boek vaak prima gebruiken. In veel gevallen zijn er in de nieuwe druk slechts spelfouten gecorrigeerd, maar zitten er geen grote verschillen tussen twee uitgaven.
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.