Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

4 tips voor een sfeervolle studentenkamer

Voor veel studenten in Nederland is hun studentenkamer nu, meer dan ooit, een echte thuisbasis. Een kleine kamer van een paar vierkante meter om jezelf in te vermaken, dat kan best lastig zijn. Omdat we zoveel tijd spenderen in onze kamers kunnen we er maar beter wat gezelligs van maken toch? Met deze 4 tips breng jij de sfeer terug in je kamer!

Tip 1: Deco toevoegen

Decoratie in een studentenkamer is niet te missen: op de muren, op de ramen of op de vloer. Een simpel kleed doet al wonderen voor de sfeer in je kamer. Vooral in de winter is een kleed op de vloer een fijne aanvulling. Bij decoratie op de muren denk je aan aan mooie lijsten met dierbare foto’s, een toffe poster van je favoriete film of een boekenplank met al jouw mooiste boeken. Daarnaast is de raamdecoratie ook heel bepalend voor de sfeer in je studentenkamer. Houd jij van een gezellige, knusse kamer waarin je ’s ochtends heerlijk wakker wordt in een donkere ruimte? Vervang dan de huidige gordijnen eens voor zonverduisterende gordijnen. Een keer wat anders? Een verduisterend vouwgordijn is tegenwoordig ook populair in studentenkamers. Het fijne hiervan is dat verduisterende gordijnen in de winter de kou buiten houdt en in de zomer jouw kamer lekker koel blijft!

Tip 2: Maak een feestje van kleuren

Iedereen heeft weer zijn eigen voorkeur voor kleuren. De een houdt van een knalgele muur voor wat sfeer en de ander vindt neutrale kleuren juist sfeer makend. Of je nou graag all out gaat met kleuren, of dat je het liever bij de basis houdt: van kleuren kan altijd een feestje gemaakt worden. Ga na welk kleurenpalet jij in je kamer hebt of graag wilt doorvoeren en breng deze kleuren terug in accessoires of zelfs meubels. Is donkergroen jouw favoriete kleur? Wees niet bang om een donkergroene tafel aan te schaffen, dit soort aankopen brengen juist sfeer aan de ruimte!

Tip 3: Breng de natuur naar binnen

Naar buiten gaan is in deze tijd van het jaar wat minder gezellig dan in het voorjaar en daarom moeten we de natuur maar naar binnen halen. Planten, planten en nog eens planten: deze brengen pas écht sfeer aan je studentenkamer. Wist je dat planten niet alleen heel gezellig staan, maar dat het ook nog eens goed is voor de luchtkwaliteit in je kamer? Planten zorgen voor extra zuurstof en dat kan je goed gebruiken in een ruimte waar je - vooral nu - veel tijd spendeert. Begin met één plant zoals een Monstera gatenplant en kijk eens of je het wat vindt. Deze plant heeft niet veel water nodig en vergt dus niet meteen enorm groene vingers! Graag wat meer inspiratie? Deze planten maken de lucht in jouw kamer gezonder. 

Tip 4: Sfeervolle activiteiten organiseren

Een lange wandeling is op dit moment het enige wat ons buiten de deur brengt. Daarom moeten we de gezelligheid maar naar binnen halen! Woon jij in een studentenhuis? Trommel dan vaker je huisgenootjes op dan normaal. Organiseer bijvoorbeeld een chic diner thuis. Laat iedereen één gang voorbereiden en kleed je allemaal mooi aan. Zo heb je toch even het gevoel dat je je kan klaar maken voor een leuk uitje, maar dan gewoon in jullie eigen woonkamer ;-). Op dit moment zijn de online pubquizzen ook een nieuwe trend. Verzamel je vrienden en laat iedereen elke week een online pubquiz organiseren, met elke week weer een ander thema. Sla wat bier of wijn voor jezelf in, maak het gezellig in je kamer en proost digitaal op een vermakelijke avond. Als laatste tip, voor de studenten die Netflix nog niet hebben uitgespeeld: Lupin, The Queens Gambit en Bridgerton zijn op dit moment echte favorieten onder studenten. Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.