Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

4 tips voor een gezellige inrichting

Ga je uit huis en voor het eerst op jezelf? Ga je naar een nieuwe kamer verhuizen? Of ga je je huis verbouwen? Dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een nieuwe inrichting. En die heb je natuurlijk zo bij elkaar gesprokkeld, maar het moeilijkste is misschien nog wel om je inrichting een beetje gezellig te maken. Wij geven je 4 tips!

 

1. Doe een warme kleur op de muur

Begin ie nog helemaal vanaf nul? En ga je nog schilderen? Als je je huis een warme, gezellige uitstraling wil geven, kun je het beste een warme kleur op de muur doen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie roestkleur, een dieprode kleur of juist een zachte warme of beige kleur. Felle of koude kleuren hebben al snel een harde, kille uitstraling. Dus ga je voor een gezellige inrichting? Hou het warm!

 

2. Of neem een warme vloer

Dit geldt ook voor de vloer. Je muren en vloer hoeven niet allemaal een warme kleur, maar het helpt om één van de twee in ieder geval zacht te houden. Ga je laminaat leggen in je nieuwe kamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een bruine houtkleur, in plaats van grijs of wit. Dat maakt je inrichting niet alleen gezelliger, maar is ook nog eens handig. Op een bruine kleur zie je stof en vuil namelijk minder goed dan op lichtgrijs of wit.

 

3. Gebruik veel stof in de inrichting

De key voor een gezellig huis? Genoeg stoffen elementen! Leg bijvoorbeeld een mooi tapijt neer, neem een stoffen bank of kleed het huis aan met een mooi wandtapijt en een boel kussentjes. Stof geeft niet alleen een zachtere look, maar het absorbeert ook nog eens geluid. Zo klinkt het minder hol en kil in huis, waardoor de sfeer meteen een stuk gezelliger wordt.

 

4. Een gezellige inrichting is all about decoratie

Heb je je kamer helemaal ingericht? Zit de verf op de muur, ligt de vloer erin en staan de meubels? Dan is het natuurlijk tijd voor decoratie! En daar win je misschien wel het meeste mee wat betreft gezelligheid. Koop bijvoorbeeld een mooie vaas voor een bos bloemen op tafel, ga op zoek naar allerlei gezellige kandelaren voor kaarsjes of kleed je kamer aan met gezellige lampjes. Met mooie decoratie maak je je kamer helemaal af.

 

Genoeg inspiratie dus voor een gezellige inrichting! Je hoeft dit dan ook zeker niet allemaal te doen om je huis een beetje gezellig te maken, maar hoe meer warme, stoffen en decoratie items je in huis haalt, hoe gezelliger het wordt in je kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.