Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

3 dingen om te doen in Utrecht voor jou en je vrienden

Na het studeren op de UB of de universiteit is het de hoogste tijd om even wat leuks te gaan doen met je vrienden. Hierbij dus drie activiteiten die je kan doen met je vrienden, om jezelf een leuke avond te gunnen na het harde studeren.

Laat je inner kind los tijdens bubbelbal

Het studeren in Utrecht is natuurlijk geweldig, al kan het soms ook hard werken zijn om je studiepunten te behalen. Zo kun je een bachelor doen op de Hogeschool of volg je misschien wel een cursus bij master-it.nl. Na het harde studeren is het tijd om jezelf lekker even te belonen met een leuke activiteit. Nodig je vrienden uit en ga bijvoorbeeld voor een potje bubbelbal. Dit kan je onder andere doen bij de Avontuurfabriek op 25 minuten van Utrecht af. Tijdens deze activiteit stap je in een grote opblaasbare bal terwijl je probeert een potje voetbal te spelen. Een bijna onmogelijke opgave, maar wel enorm leuk. Het is hilarisch om tegen elkaar aan te rennen en elkaar omver te stoten. Dé perfecte activiteit om even stoom af te blazen na een intense studieperiode.

Boek een BBQ boot voor een geweldige dag

Een andere leuke activiteit om te doen met je vrienden in Utrecht is het huren van een BBQ boot. Iedereen houdt natuurlijk van de grachten in het mooie Utrecht, hier moet je natuurlijk gebruik van maken. Een bootje huren is leuk, maar ga voor de verandering een keer voor een BBQ boot. Dit is een rond bootje dat op een soort kussen ligt, met in het midden een grote BBQ. Hierdoor drijf je dus over de grachten terwijl je lekker aan het eten en drinken bent. Plezier gegarandeerd. Er zijn meerdere aanbieders in Utrecht voor de BBQ boot, zo kan je kiezen voor een arrangement met drankjes inclusief of verschillende soorten arrangementen qua eten.

Ga voor een hilarische avond bij een stand-up comedy show

Wil je echt even ontspannen zonder zelf al te veel te hoeven praten? Ga dan met je studievrienden naar een stand-up comedy show. Op verschillende locaties en verschillende avonden in de week worden deze hilarische avonden gehouden. Vaak komen er beginnende cabaretiers die hun show geven. Soms zijn er ook meerdere shows van verschillende comedians per avond. Ga bijvoorbeeld naar het Comedy Cafe aan de Oude Gracht. Denk goed na over waar je gaat zitten in de zaal, want het maakt veel uit waar je zit. Op de voorste rij ben je nou eenmaal een makkelijk slachtoffer voor de comedians om flauwe grappen te maken. Wel leuk als het een van je vrienden overkomt natuurlijk.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.