← Terug naar overzicht

Winterse hotspots in Utrecht

Winterse hotspots in Utrecht

De feestelijke decembermaand laten we weer achter ons. We moeten een jaar wachten tot de volgende decembermaand vol lekkernijen, feesten, vrienden en familie en vooral heel veel warmte en liefde. Het is voor de meeste altijd even schakelen als het nieuwe jaar begint. Januari is een maand waarin we er weer vol tegenaan gaan. Om niet helemaal rigoureus een abrupt einde te maken aan die gezellige feestelijke maand hebben wij voor jullie de leukste winterse hotspots in Utrecht op een rijtje gezet.

Sneeuwbal Winterfestival 

Op zaterdag 25 januari 2020 van 14:00 tot 23:00 vindt het jaarlijkse Sneeuwbal Winterfestival in Park Transwijk plaats. Zoals ieder jaar treden ook dit jaar weer jouw favoriete artiesten op. Over het hele terrein staan vijf verwarmde tenten. Ben je vooral van de techno? Neem dan eens een kijkje bij de Ruige Piste en de Behaaglijke Hut. Toch meer van de housemuziek? Ga los in de Woeste Helling. Ook kan je naar de Dolle Iglo of ervaar je het ultieme winterse après-ski gevoel in de Scheve Schaats. Trek je foutste winterse outfit aan, zoals een skipak of een blitse skibril en waan je even in de witte sneeuw bergen van Zwitersland of Oostenrijk. Natuurlijk zijn er genoeg lekkernijen aanwezig om de dag en avond door te komen. Een ticket kost €29,50.

30 seconds toernooi

Speel jij ook ieder jaar tijdens kerst en oud en nieuw met je familie en vrienden het befaamde spel 30 seconds? Wij snappen dat het even slikken is om de dit spel weer op te bergen in de kast en hem pas de volgende kerst weer te openen. Want zo werkt het nou eenmaal, alleen tijdens de feestdagen maken we tijd voor dit spel (waar je stressbestendig voor moet zijn). Niet getreurd! Op zaterdag 11 januari vindt een heus 30 seconds toernooi plaats in het Filmcafé. Het is van 19:30 tot 23:00 en een ticket kost €8,50. Er wordt gestreden in teams van 3 dus kom met je vrienden en win dit toernooi.

Glow in de park 

Op zaterdag 18 januari kan je een prachtige route wandelen (of rennen, wat je zelf wil) door het Gagelbos in Overvecht. De route zal niet saai zijn, want onderweg kom je prachtige lichtkunst tegen en hoor je mooie muziek. Ook zijn er verschillende theatervoorstellingen waar je even bij kan stoppen om het te bewonderen. Langs de route wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten licht, zoals blacklight, glow in the dark en natuurlijk hardvuren. Naast al dit prachtigs, kan je ook nog een prijs winnen. Wie de meest creatieve outfit draagt, wint een huskytocht door het Noorderpark. Meedoen? Een ticket kost slechts €5,-.

Lichtjes kijken vanaf de Domtoren

Als échte Utrechter moet je natuurlijk wel een keer op de Domtoren zijn geweest, toch? En wat is er dan leuker om dit te doen tijdens de wintermaanden? De stad is prachtig verlicht met verschillende soorten kerstversiering. Vanaf de Dom heb je een prachtig uitzicht over de lichtgevende stad. Tot en met 11 januari krijg je een anderhalf uur durende rondleiding en aansluitend een lekkere kop warme chocolademelk. Een ticket kost €15,- en de tour begint om 20:30. 

Rondvaart op de winterboot

Normaal bevaren wij de grachten van Utrecht zodra het zonnetje begint te schijnen, maar waarom zouden we dit niet doen tijdens de donkere wintermaanden? Zo zie je ons stadsie op een heel andere manier. Je kan een rondvaart boeken van een uur en dan krijg je er gluhwein en lekkere hapjes bij. Zo behoud je nog even die fijne winterse kerstgevoelens. Per persoon kost een ticket €16,95,-.

Heb je een beetje trek gekregen van al deze leuke activiteiten? Lees dan de blog van Puck met tips voor goedkoper uiteten in Utrecht!

Meer studentennieuws

Abonneren op