Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Kamers in Utrecht

Ga je studeren in de Domstad en wil je direct in Utrecht op kamers? Kamers in en rondom het centrum van Utrecht zijn het populairst. Utrecht biedt een ruim kameraanbod op deze A-locaties. Het is goed om te bepalen wat je wensen voor een kamer zijn. Wil je alleen wonen in Utrecht - in een studio appartement - of liever met huisgenoten? Vind je hospiteeravonden geen probleem of vind je liever een kamer in Utrecht zonder hospiteren? Of kies je voor spot goedkope kamers en ga je voor antikraak? Welke kamer je ook zoekt, als je in Utrecht wil wonen is het handig om te weten waar je het beste kunt beginnen met zoeken. We helpen graag met het vinden van mooie kamers in Utrecht!

1. Huurzone

2. Rentbird

3. Kamernet

Meldingen ontvangen van nieuwe kamers in Utrecht? Meld je hier aan!

Kamers in Utrecht

Ga je studeren in de Domstad en wil je direct in Utrecht op kamers? Kamers in en rondom het centrum van Utrecht zijn het populairst. Denk aan wijken zoals Wittevrouwen, wat wordt beschouwd als een van de leukste buurt in Utrecht. Binnen 10 minuten ben je met de fiets op de universiteit en binnen 12 minuten op de hogeschool van Utrecht. Of de Abstede wijk die perfect ligt tussen De Uithof en Utrecht Oost en zeer nabij het studentencomplex van het IBB. Dan is er ook nog de Vogelenbuurt. Deze buurt ligt in het noordoosten van de stad en het centrum is lekker dichtbij en als je een beetje doorfietst, ben je binnen 15 minuutjes op de Uithof. Utrecht biedt een ruim kameraanbod op deze A-locaties. Het is goed om te bepalen wat je wensen voor een kamer zijn. Wil je alleen wonen in Utrecht - in een studio of appartement - of liever met huisgenoten? Vind je hospiteeravonden geen probleem of vind je liever een kamer in Utrecht zonder hospiteren? Of kies je voor spotgoedkope kamers en ga je voor antikraak? Welke kamer je ook zoekt, als je in Utrecht wil wonen is het handig om te weten waar je het beste kunt beginnen met zoeken. We helpen graag met het vinden van een mooie kamer in Utrecht!

Kamers in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht en wil je daar meteen op jezelf gaan wonen? Leuk! Kamers in en om het centrum van Utrecht zijn het populairst. Maar bedenk eerst goed wat je wensen zijn. Wil je op kamers in een studentenhuis, een studio of in een klein appartementje wonen? Vind je het geen probleem om te hospiteren, of kom je liever een studentenhuis binnen via bijvoorbeeld Duwo? Ga je voor heel goedkoop anti kraak, of wil je de gezelligheid van een studentenhuis? Wat voor woning je ook zoekt, het is handig om van tevoren te weten wat bij jou past.

Is ‘op kamers’ in Utrecht iets voor mij?

Misschien twijfel je nog of je als student een kamer in Utrecht wil huren. Je bent bang om je moeders kookkunsten, je vaders gezelligheid of die onzinnige ruzies met je zusje te missen. Je zal de badkamer moeten gaan delen met huisgenoten en dat is niet altijd even fijn. Het zal ook niet de nieuwste badkamer zijn. Het toilet en de douche zal je zelf moeten schoonmaken en daar wordt niemand vrolijk van. We kunnen ons voorstellen dat verhuizen naar een studentenkamer in Utrecht een grote stap is. Maar hoe cliché het ook klinkt; op jezelf wonen maakt je studententijd wel écht leuker. Je leert meer mensen kennen, je wordt zelfstandig en je kunt lekker doen waar je zelf zin in hebt. Als je in een studentenhuis gaat wonen dan woon je met mensen die ongeveer dezelfde leeftijd zijn als jij. Als je dan een keer thuiskomt van een pittige schooldag of je wordt brak wakker na een lange avond, dan snappen ze wat je doormaakt. Ouders toch net iets minder. ;)

Wonen in een studentenhuis, studio of appartement?

Als je in Utrecht wil gaan wonen kun je kiezen of je een kamer wil huren in een studentenhuis, een studio of een appartement. Iedere plek heeft zijn eigen voor- en nadelen en wij zetten ze voor je op een rijtje.

Wonen in een studentenhuis in Utrecht

+ Het is erg gezellig
Wonen in een studentenhuis kan heel erg gezellig zijn. Je woont met meerdere mensen en dat maakt de kans groter dat er altijd wel iemand thuis is waarmee je kan eten, chillen of iets anders leuks kan doen.

+ Je woont vaak in het centrum van de stad
De meeste panden van studentenhuizen zijn gevestigd in het centrum of dichtbij het centrum van de stad zodat je snel bij uitgaansgelegenheden of andere sociale bezigheden bent.

+ Vrijheid blijheid
Geen ouders die je in de gaten houden, op de tijd letten of zeggen dat je je kamer moet opruimen. Je kunt lekker doen en laten wat je zelf wil. Heerlijk! Je wordt veel zelfstandiger als je op jezelf gaat wonen, omdat je dan zelf verantwoordelijk bent voor boodschappen, koken, wassen en schoonmaken.

- Het kost (iets) meer geld 
Als je op kamers gaat wonen kost dat natuurlijk geld. Naast het betalen van de huur moet je ook nu zelf boodschappen betalen, wat je natuurlijk bij je ouders thuis niet hoefde te doen.

- Gemeenschappelijke ruimtes
Thuis moest je ook deze ruimtes delen, maar niet met zoveel personen als in een studentenhuis. Vaak wordt de wc, keuken en badkamer ook wel beter onderhouden en schoongemaakt bij je ouders thuis dan in een studentenhuis.

- Het kan druk zijn
In een studentenhuis kan het druk zijn. Er komen waarschijnlijk regelmatig mensen over de vloer en af en toe wordt er misschien een huisfeest gegeven.

Wonen in een studio of appartement in Utrecht

+ Eigen ruimte
In een studio of in een appartement heb je meer je eigen plekje waardoor je kunt doen en laten wat je wil. Erg geschikt als je behoefte hebt aan privacy en rust.

+ Minder afhankelijk
Als je ruimtes zoals een keuken, badkamer en woonkamer volledig voor jezelf hebt, hoef je geen rekening te houden met anderen als het gaat om onderhoud, schoonmaak of huur.

- Minder sociale contacten
In een studio of appartement wonen heeft minder de gezelligheid en de spontaniteit van een studentenhuis. Er is niemand in huis waar je even mee kan eten of chillen. Tenzij je zelf iemand uitnodigt natuurlijk.

- Kosten
Het huren van een studio of appartement brengt hogere kosten met zich mee dan wonen in een studentenhuis. De ruimte die je hebt is groter en in populaire studentensteden kunnen de prijzen snel oplopen.

Het kiezen tussen het huren van een kamer in een studentenhuis of een studio hangt af van persoonlijke voorkeuren, financiën en verwachtingen van de studententijd. Sommige studenten geven de voorkeur aan de gezelligheid en de lagere kosten van een kamer, terwijl anderen de voorkeur geven aan de privacy en onafhankelijkheid van een studio. Het belangrijkste is dat je kiest wat het beste bij je past en waar je je thuis voelt!

Kale, gestoffeerde of gemeubileerde kamers

Als je op zoek bent naar een woonruimte, heb je soms de optie uit een kale, gestoffeerde of gemeubileerde huur. Als je er nog nooit van gehoord hebt, kunnen wij ons voorstellen dat je graag wil weten wat dat precies inhoudt.

Kale huur:
Dit houdt in dat je alleen de kamer, studio of appartement huurt. Je kunt dus de ruimte naar eigen smaak inrichten en je eigen meubels erin kwijt.

Gestoffeerde huur:
Dit betekent dat de kamer, studenten studio of appartement is voorzien van raam- en vloerbedekking of laminaat. Je moet alleen nog zelf meubels aanschaffen.

Gemeubileerde huur:
Als er staat dat de woonruimte gemeubileerd is, houdt dit in dat je er eigenlijk zo kunt intrekken. Alles is al aanwezig, dus je hoeft in principe niks zelf meer aan te schaffen.

Huur van gestoffeerde of een gemeubileerde kamer is hoger dan van een ongemeubileerde kamer. Je kunt hierdoor ook een ongemeubileerde kamer huren in een studentenhuis in Utrecht, studenten studio of appartement om zo binnen je budget te blijven.

Hospiteren? Zo zorg je ervoor dat je een kamer krijgt

Als je graag in een studentenhuis wil wonen, is de kans groot dat je moet hospiteren en dit kan best spannend zijn. De meeste huizen organiseren zo'n avond op hun eigen manier, maar eigenlijk draait het vooral om kennismaking en of je past binnen het huis. Hieronder geven wij een paar tips zodat je weet hoe je het moet aanpakken en hoe je eruit blinkt.

1. De mail 
Omdat kamers vaak veel reacties ontvangen, is het belangrijk om op te vallen tussen alle andere aanmeldingen. Probeer net wat anders te schrijven in de hospiteer mail. Stel je voor dat de rollen omgedraaid waren en bedenk wat je zelf graag zou willen lezen. Vertel bijvoorbeeld over je interessante hobby's of passies, of deel een grappige gewoonte. Laat ook weten waarom je zo enthousiast bent om in dit specifieke huis te komen wonen. Tot slot, voeg een foto toe, zodat het huis weet wie er achter het bericht zit.

2. Update je socials
Hoe je ook hospiteert, de kans is groot dat de mensen die de hospiteeravond organiseren een kijkje zullen nemen op je social media-accounts. Daarom is het verstandig om nog een keer te controleren of je social media up-to-date zijn.

3. Zorg dat je voorbereid bent en op tijd komt
Tijdens veel hospiteeravonden komen soortgelijke vragen aan bod, zoals: 'Wat studeer je?', 'Houd je van uitgaan?' en 'Waarom wil je hier komen wonen?'. Neem alvast de tijd om je antwoorden hierop te bedenken en na te denken over wat jou uniek maakt ten opzichte van anderen. Vergeet niet om op tijd te komen! Als je te laat bent, loop je het risico dat je tijdslot niet meer geldig is. Dat is zonde!

4. Be yourself 
Het klinkt wat cliché, maar het is wel erg belangrijk dat jij je zelf bent. Als je gaat samenwonen, moet er wel een oprechte klik zijn met de huisgenoten. Dit geldt niet alleen voor hen, maar ook voor jou. Geef tijdens het gesprek aan wat jouw verwachtingen zijn. Het is jammer als je je uiteindelijk niet op je gemak voelt binnen het huis. 

5. Bedenk vragen 
Natuurlijk zullen de bewoners van het huis vragen voor jou hebben, maar het is ook belangrijk om zelf vragen te bedenken die je aan hen kunt stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: 'Hoe worden de huishoudelijke taken verdeeld?' of 'Wordt er regelmatig samen gegeten?'. Op deze manier kun je zelf ook een goed beeld krijgen of de woonomgeving echt bij je past.

6. Zoek contact met zowel alle bewoners als kandidaten
Bij het kiezen van een nieuwe huisgenoot heeft elke bewoner een stem. Het is daarom belangrijk om met iedereen een praatje te maken. Op die manier hebben alle huisgenoten de kans om je te leren kennen voordat er beslissingen worden genomen over de nieuwe bewoner. Verder is het ook slim om contact te leggen met andere kandidaten. Hoewel het concurrenten zijn, toont dit aan dat je sociaal bent. Dit wordt vaak gewaardeerd in een studentenhuis.

Ik ben overtuigd. Hoe vind ik mijn ideale kamer in Utrecht als student?

Je bent eruit: je gaat tijdens je studententijd in Utrecht wonen! Een ideale kamer in Utrecht vinden is een uitdagende zoektocht. De Domstad van Nederland biedt een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Klein detail: je bent niet de enige die op zoek is naar een kamer in Utrecht. Elk jaar starten heel veel studenten hun studietijd in deze stad.

Tip: lees ook eens onze zoektips of alles over hospiteren om snel een kamer te vinden.

 

Maandelijks de nieuwste kamers in Utrecht in je mail

Wil jij maandelijks een overzicht van de nieuwste kamers in Utrecht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Je krijgt van ons dan het overzicht van de beste (antikraak) kamers in en rondom Utrecht!

Aanmelden nieuwsbrief kameraanbod

Kamer toevoegen?

Wil je jouw kamer(s) ook in ons overzicht? 

Aanmelden kamer

 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.