Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Tandarts in Utrecht

Als je in Utrecht gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om hier ook een tandarts te zoek. Vaak moet je 1 keer per jaar of half jaar je gebit laten controleren. Maar het kan ook gebeuren dat je een keer met spoed mondzorg nodig hebt. Dan is het natuurlijk vervelend als je eerst naar de andere kant van het land moet met het ov.

Tandarts in Utrecht vinden

Ga je in Utrecht wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Utrecht. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen in Utrecht. Vraag ook om je heen bij welke tandarts je medestudenten zitten. Misschien kunnen zij hun tandarts wel aanbevelen.

Als je een selectie hebt gemaakt van tandartsen bij jou in de buurt, dan kun je wat extra onderzoek doen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website en lees de recensies als deze er zijn. Check ook meteen of de betreffende tandarts wel nieuwe patiënten aanneemt. Ben je aanvullend verzekerd voor mondzorg? Dan is het ook belangrijk om te controleren of de tandarts een contract heeft met je zorgverzekering. Vaak krijg je minder vergoed bij een tandarts zonder contract dan bij een tandarts met een contract met je zorgverzekeraar.

Overstappen van tandarts

Overstappen van tandarts is op elk moment mogelijk, mits de tandarts van je keuze nieuwe patiënten aanneemt natuurlijk. Je kunt je meestal online aanmelden op de website van de tandarts. Is je aanvraag goedgekeurd, dan moet je nog wel contact opnemen met je oude tandarts. Geef aan per wanneer je overstapt en check of zij je dossier naar de nieuwe tandarts opsturen. 

Tip: vind ook een huisarts in Utrecht.

Spoedtandarts in Utrecht

Het kan voorkomen dat je in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij een spoedtandarts. Er zijn verschillende spoedtandartsen in Utrecht die je gemakkelijk online kunt vinden. Houd er wel rekening mee dat een behandelijk bij een spoedtandarts vaak duurder is dan bij een reguliere tandarts.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.