Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Huisartsen in Utrecht

Als je in Utrecht gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in Utrecht te hebben. Als je dan een keer last hebt van je gezondheid, dan weet je dat je snel en in de buurt terecht kunt.

Huisarts in Utrecht vinden

Het is belangrijk om een huisarts in Utrecht te zoeken, waarbij jij je prettig voelt. Doe dus eerst wat onderzoek, voordat jij je zomaar ergens inschrijft. Op zorgkaartnederland.nl kun je zien welke huisartsen er allemaal zijn in Utrecht. Vraag ook eens om je heen aan andere studenten bij welke huisarts zij zitten. Misschien weten zij wel een goede huisarts bij jou in de buurt.

Als je een idee hebt van welke huisartsen makkelijk te bereiken zijn, kun je nog wat meer informatie opzoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van de huisartsen en zoek naar recensies. Zo krijg je een beter beeld van de praktijk en de mensen die er werken. Check ook of de betreffende huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt.

Tip: vind ook een tandarts in Utrecht.

Huisartsen voor studenten in Utrecht

Direct naast de Uithof zit een huisartsenpraktijk met speciale aandacht voor studenten. Ze zitten daar samen met een apotheek, fysiotherapeut en een psycholoog. Ze hebben een stabiel team van artsen, maar ook zijn er digitale opties om de zorg snel en eenvoudig te regelen. Met regelmaat is er een gratis webinar over goed slapen of bijvoorbeeld 'college tour' over het omgaan met stress.

In Utrecht heb je ook een speciale studentenhuisarts met een locatie op De Uithof en Janskerkhof. Zij doen alles voor studenten, dat is wel zo fijn als je in Utrecht woont en naar een huisarts wilt gaan.

Veranderen van huisarts in Utrecht

In Nederland mag je op elk moment van het jaar veranderen van huisarts. Je hoeft dus niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, te wachten op een nieuw kalenderjaar. Je kunt je meestal online inschrijven op de website van de huisarts. Als je aanvraag is goedgekeurd, moet je alleen ngo even contact opnemen met je oude huisarts. Geef aan dat je overstapt en check of zij je dossier opsturen naar de nieuwe huisarts. Je hoeft geen reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.