Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Eerste hulp in Utrecht

In geval van nood moet je meteen weten waar je naartoe moet gaan. In Utrecht zijn er een aantal plekken waar je terecht kan voor spoedhulp.

Spoedeisende Hulp (SEH) in Utrecht

Heb je direct zorg nodig en kan je niet terecht bij de huisarts of huisartsenpost? Dan moet je naar de Spoedeisende Hulp (SEH) bij een van onderstaande ziekenhuizen in Utrecht. Let op: zorg bij de SEH gaat altijd ten koste van je eigen risico, zorg bij de huisarts of huisartsenpost niet. Het is dus voordeliger om daarheen te gaan, als dat mogelijk is.

SEH St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht
088 320 33 00
antoniusziekenhuis.nl

SEH Diakonessenhuis

Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht
088 250 5000
diakonessenhuis.nl

SEH Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC)

Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht
088 755 5555
umcutrecht.nl

Huisartsenpost Utrecht

Met spoed de huisarts nodig 's avonds, 's nachts of in het weekend? Dan kun je terecht bij de huisartsenpost in Utrecht. Je mag hier alleen langskomen als je telefonisch een afspraak hebt gemaakt via 088 130 96 70. Houd je persoonlijke en medische gegevens bij de hand. De spoedpost vraagt meestal naar je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, burgerservicenummer, zorgverzekeraar en medicijngebruik. 

Spoedpost Utrecht stad

Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht
088 130 96 70
spoedpostutrechtstad.nl

Avond-, nacht- en weekendapotheek in Utrecht

Met spoed medicijnen nodig? Buiten de reguliere openingstijden van je apotheek, kun je terecht bij Dienstapotheek Utrecht. Deze spoedapotheek is doordeweeks van 17.30 tot 08.00 uur de volgende ochtend geopend en in het weekend 24 uur per dag. Voor de diensten van een spoedapotheek betaal je meer dan bij een reguliere apotheek. Soms moet je bepaalde medicatie ook (deels) zelf betalen. Het is sowieso altijd goed om even te kijken welke medicijnen je vergoed krijgt. De Rijksoverheid geeft bijvoorbeeld veel informatie over welke geneesmiddelen je vergoed krijgt. Welke spoedapotheek is er in Utrecht?

Dienstapotheek Utrecht

Burgemeester Fockema Andreaelaan 60
3582 KT Utrecht
(030) 214 45 83
dienstapotheekutrecht.nl

Belangrijke telefoonnummers bij noodgevallen

  • Voor spoedeisende hulp bel je naar het algemene alarmnummer: 112
  • Heb je hulp nodig van de politie, maar geen spoedeisende hulp? Bel dan 0900-8844
  • Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is: 0800-7000

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Utrecht Studentenstad

Het studentenleven in Utrecht is druk, gezellig en elke dag anders. Utrecht Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Utrecht!

Studeren in Utrecht

Je bent er uit, je start met studeren in Utrecht. De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Utrecht

Ga je in Utrecht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Utrecht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Utrecht

Ga je studeren in Utrecht? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Utrecht heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Utrecht Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.