U bent hier

Gezondheidszorg in Utrecht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten. Het studentenleven staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in Utrecht betekent dat je op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties in Utrecht, dit keer zonder advies van je ouders. Onder gezondheidsinstanties verstaan we alle instanties die als doel hebben om jou gezond te houden óf te maken.

Hoe vind je een goede tandarts, huisarts of eerste hulp in Utrecht? Waar kan je (na een uit de hand gelopen avond) in Utrecht een SOA test doen? Wat kun je laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Wellicht vinden je ouders het betalen van je zorgpremie mooi geweest en regel je als student zelf je zorgverzekering. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en gelden er speciale regels en kortingen voor studenten?

Kortom: hoe leid je een gezond (studenten)leven in Utrecht? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Utrecht.

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan: deadlines vanuit de studie, veel sociale verplichtingen, werken naast je studie om überhaupt je studie te kunnen betalen en nooit eens rust, omdat je altijd in verbinding staat met al je vrienden via je telefoon....

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.

Eerste hulp in Utrecht

Met spoed zorg nodig in Utrecht? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Utrecht.

Huisartsen in Utrecht

Als je in Utrecht gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Utrecht te hebben. We verzamelden verschillende tips om een huisarts te zoeken. Hoe vind je een huisarts in Utrecht en mag je zomaar overstappen?

Tandarts in Utrecht

Als je in Utrecht gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Utrecht? De beste tips voor jou.

SOA testen Utrecht

Studenten vormen één van de vijf risicogroepen van een seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Je kunt een SOA hebben zonder dat je er iets van merkt. Waar kan je een SOA test in Utrecht doen en hoe word je getest?