Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Sergio
student blogger

Geboren en getogen in Gouda en inmiddels een trotse bewoner van Utrecht. Begin dit jaar aan mijn master Media & Journalistiek in Rotterdam, maar peins er niet over al te vertrekken uit Utrecht. Ik zal met jullie mijn tips, avonturen en overpeinzingen delen en ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Sergio

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Sergio


 • Flierefluitend het festivalseizoen uit!

  Welke festivals in Utrecht mag je de komende weken ab-so-luut niet missen? Voor foodies, spelletjesgeiten én dansfanaten presenteer ik dé aftersummer festivalgids! • Hoe het is om rechten te studeren in Utrecht!

  Open dagen hier, meeloopdagen daar, maar welke studie bij je past blijft een groot vraagteken. Bijna elke aankomend student heeft het meegemaakt: je ziet door de studies de universiteit niet meer. Vandaag zal ik terugblikken op mijn tijd als student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht en hoop ik in ieder geval één twijfel weg te kunnen nemen. • Zo wordt jouw fiets nooit meer gestolen!

  Gelukkig heeft ondergetekende ooit het heft in eigen hand genomen en een fietsendief gevraagd om zijn beroepsgeheimen te delen met een arme student die drie fietsen in vier maanden was kwijtgeraakt. Buiten zijn twijfelachtige beroep was het een hele vriendelijke man en hieronder lees je de vier vuistregels die hij mij die avond leerde. • Vier mooie hardloopevenementen in 2019!

  Ben je een echte hardloopfanaat of wil je dat heel graag worden? In 2019 is er weer een divers aanbod aan hardloopevenementen voor de recreatieve beginneling of de fanatieke semiprof. Het eerste evenement is pas in mei, tijd zat om het ook eens te proberen! • De leukste alternatieven voor de sportschool!

  Je hebt nog wat vage herinneringen aan goede voornemens en je bent er voor het derde jaar op rij achter gekomen dat de sportschool toch niks voor jou is. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere, en stiekem veel leukere, alternatieven om toch aan je wekelijkse portie lichaamsbeweging te komen. • De leukste low budget activiteiten voor in de vakantie!

  Nog maar even en het is alweer vakantie, na de eerste stressvolle weken van het jaar te hebben overleefd is het weer tijd voor wat ontspanning. Gelukkig geldt ook in 2019 dat geld niet gelukkig maakt en valt er ook met een klein budget voldoende te beleven in de Domstad! • Dingen om te doen als je ouders je komen bezoeken!

  Je hebt eindelijk weer eens afgesproken om je ouders te zien en in een dolle bui heb je ze uitgenodigd voor een kopje koffie in je eigen huis. De volgende activiteiten zijn niet alleen heel geschikt om met je ouders te doen, de kans is zelfs groot dat je ouders tijdens de volgende familieverjaardag opscheppen over hun volwassen kind in die grote stad. • De beste plekken in Utrecht voor shared dining!

  Kan je ook nooit kiezen wat je wil eten? Oplossing: shared dining! Lees gauw verder om de beste "shared dining" locaties in Utrecht te ontdekken! • 5 redenen waarom jij in Utrecht moet gaan studeren!

  Weet jij al waar je wil gaan studeren? Het verre Groningen, het grote Amsterdam of het knusse Leiden? Na het lezen van de 5 geboden van Utrecht zullen al je twijfels zijn weggenomen. • De leukste kerstmarken in Utrecht

  Het is weer bijna de tijd van het jaar: Kerst! Naast de tradities gebeurt er natuurlijk nog veel meer rond deze tijd. In Utrecht worden bijvoorbeeld traditiegetrouw weer een hoop kerstmarkten georganiseerd. Vandaag een rondje langs drie kerstmarkten die Utrecht dit jaar rijk is. • De beste plekken om in Utrecht te lunchen

  Je kent het wel: ben je nét lekker aan het studeren en je studiegenoot vraagt of je mee gaat lunchen. Eigenlijk moet je niet gaan, maar je moet toch ook eten... In deze blog lees je waar je snel en goedkoop kan lunchen! • De beste plekken in Utrecht om in alle rust te kunnen studeren

  Het komt er weer aan! Ik heb het natuurlijk over de tentamenweek. Wil je deze vierjaarlijks terugkerende periode doorstaan zonder in één week gevoelsmatig de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken? Lees dan gauw verder voor deze onontdekte pareltjes waar je in alle rust kunt studeren. • Een doodgewone nacht in de Nobelstraat

  Als je al eens in Utrecht bent uitgegaan, dan ben je er ongetwijfeld geweest. De immer bruisende Nobelstraat kronkelt als een onvermoeibare slang door het Utrechtse nachtleven. Het verhaal van een nacht in de Nobelstraat, wat ook zomaar jouw verhaal zou kunnen zijn. • Een tijdreis naar de nabije toekomst: Utrecht Centraal

  CU2030 (see you 2030), zo heet het grote project rondom Utrecht centraal. Maar zo lang hoeven we helemaal niet te wachten. De komende jaren zal het vernieuwde Utrecht centraal al vorm beginnen te krijgen. In deze blog lees je meer over het nieuwe station.