Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Eef
student blogger

Als blogger bij Studentensteden schrijf ik over alles wat het studentenleven te bieden heeft!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Eef

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Eef


 • 1 op 10 studentes slachtoffer van seksueel misbruik
  Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat ruim 1 op de 10 vrouwelijke studenten te maken heeft met seksueel misbruik tijdens hun studententijd.


 • Hogescholen willen extra opleidingsplaatsen zorg
  Er moeten op hogescholen extra opleidingsplaatsen komen voor werk-leer-trajecten voor specialistisch verpleegkundigen. Dit is nodig om de grote werkdruk in de zorg op korte termijn te verminderen.


 • #NietMijnSchuld: landelijke studentenstaking op 3 juni
  Met de staking willen de jongerenorganisaties formerende partijen oproepen om schuldenvrij studeren mogelijk te maken en studenten die onder het leenstelsel vallen te compenseren.


 • LSVb en FNV Young & United: Forse daling aantal masterstudenten is zorgwekkend
  De Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United maken zich grote zorgen over de forse daling van het aantal studenten dat een masteropleiding doet sinds de invoering van het leenstelsel.


 • LSVb wil gratis collegejaar voor iedereen: ‘Elke student wordt geraakt door de coronacrisis’

  Een jaar extra en kosteloos studeren. Als het aan de Landelijke Studentenvakbond ligt, moet dat voor iedere student in het hoger onderwijs een mogelijkheid worden. Een plan dat nog een stap verder gaat dan het voorstel van GroenLinks en D66 om enkel studenten met een studieachterstand deze mogelijkheid te bieden. • Waarom je een fiets nodig hebt in je (nieuwe) studentenstad

  Er is niks zo vervelend als niet even snel ergens naar toe kunnen gaan. Daarom is een fiets echt een must voor iedere student, maar dan moet deze natuurlijk wel werken. Ik heb zo vaak gehad dat ik snel weg moest, maar dan was mijn band lek, zadel gejat of erger.. mijn hele fiets gejat. • AEGEE-Utrecht; Dé route naar een geweldige studententijd!

  Het is lastig om alles uit je studententijd te halen, al helemaal tijdens corona. Zoek je een manier om andere studenten te ontmoeten? Overweeg om lid te worden bij een studentenvereniging! • Landelijke Studentenvakbond verheugd met compensatie voor studenten

  Het kabinet presenteert vanmiddag de inhoud van het nationaal programma onderwijs. Hierin staat onder andere dat alle studenten die dit jaar studeren volgend jaar een halvering krijgen van het collegegeld. • Zo kies jij het beste internet voor in jouw studentenkamer!

  Ga jij binnenkort op jezelf wonen of verhuizen? Dan loop je hoogstwaarschijnlijk tegen het kiezen van een internetabonnement aan. Wij geven je wat meer informatie over hoe je het beste jouw keuze kan maken. • Hoe fix jij het beste internet voor jouw studentenhuis?

  Woon jij in een studentenhuis? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is dat je snel internet hebt! Je leest hier welke abonnementen er zijn. • Soa-test betrouwbaar en anoniem thuis

  Denk je dat je een soa hebt? Bij de GGD kun je nauwelijks terecht voor een soa-test, want het GGD-personeel is hartstikke druk met coronatesten. Gelukkig is er een simpele oplossing: de anonieme soa-thuistest! • Soa-test bij huisarts of GGD? Mij niet gezien, ik test liever anoniem!

  Veel mensen weten niet dat je ongemerkt rond kan lopen met een SOA. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om je te laten testen. Waaronder de anonieme thuistest! • Oh no! Ik heb waarschijnlijk een soa

  Na een aantal 'gezellige nachten' met een scharrel, hoorde ik vandaag via via dat mijn ex-scharrel waarschijnlijk een soa heeft. Wat moet ik nu doen? • NL Doet: een dagje vrijwilligerswerk doen

  Wij hebben het als student natuurlijk druk zat. Druk met studeren, met werken, met al jouw sociale contacten en feestjes, dat je eigenlijk geen tijd meer over hebt. Maar er zijn van die dagen dat je eigenlijk even wat tijd moet maken. Zoals voor NL Doet op 10 en 11 maart. • Ik heb misschien een soa opgelopen... wat nu?!

  Na een aantal 'gezellige nachten' met een scharrel, hoorde ik vandaag via via dat mijn ex scharrel waarschijnlijk een SOA heeft. Hoe a-relaxt... Wat moet ik nu doen? • Een soa herkennen en laten testen

  Fantastisch dat studentenleven Studentensteden! Prachtige stad, leuke feestjes en kroegen en overal loop je interessante mensen tegen het lijf. Soms zelfs letterlijk…. In the ‘heat of the moment’ kan het gebeuren dat je seks hebt zonder een condoom. Dan loop je dus risico op een soa! Lees hier hoe je er een kan herkennen en waar je je kan laten testen. • Bijna klaar met je studententijd in Utrecht? Dan kun je hier een stage of baan vinden!

  Uiteindelijk moet iedere student er toch écht aan geloven: je studententijd komt ten einde en de volgende grote stap is het vinden van een stage of baan. De één kijkt ontzettend uit naar het ontdekken van het werkveld, de andere is niet uit de UB of collegezaal te krijgen. Er is alleen één punt waar iedereen het over eens is, en dat is dat een stageplek of baan moeilijk te vinden is. • Dit worden de 4 beste tech trends van 2018 voor studenten

  Zo aan het einde van 2017 wordt er alweer druk gespeculeerd over het komende jaar. Omdat technologie steeds belangrijker wordt, waren wij eigenlijk wel benieuwd wat de trends voor 2018 zijn. Welke smartphone moet je bijvoorbeeld hebben en welke ontwikkelingen zijn van invloed op studenten? Wij zochten het voor je uit! • De vroege vogels van het bedrijfsleven

  ‘Geen van 9-tot-5-mentaliteit’. In vacatures kom je deze eis vaak tegen, maar wat houdt het nou eigenlijk in? En bij welke beroepen is het cruciaal dat je deze 9-tot-5-mentaliteit niet hebt? Onze redactie zocht het voor je uit! • Fiets kopen vs huren; wat is beter?

  Wil je gaan fietsen maar weet je niet of het beter is om een fiets te kopen of te huren? De beste keuze hangt af van de situatie en van je eigen voorkeuren. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Lees je dus goed in zodat je een goede beslissing kunt maken. • Waarom moet je huren bij Splash?

  Splash Lease verhuurt apparaten aan studenten. Denk aan wasmachines, drogers en vaatwassers. Door de lage prijs per maand is dit voor elke student lekker betaalbaar. Lees hier de voordelen van huren bij Splash Lease.